Nadal Avustralya’da tarih yazdı

Nadal Avustralya’da tarih yazdı

Avustralya açık tek erkekler finalinde Daniil Medvedev’i 2-0 geriden gelerek 3-2 mağlup eden Rafael Nadal, şampiyonluğa uzandı. İspanyol raket, 21’inci grand slam zaferine imza atarak bu alanda Roger Federer ve Novak Djokovic’i geride bıraktı.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

Tenis sezonunun ilk grand slami olan Avustralya Açık’ta tek erkeklerde şampiyon İspanyol raket Rafael Nadal oldu. Finalde 2 numaralı seribaşı olan rakibi Daniil Medvedev’i 2-6, 6-7, 6-4, 6-4 ve 7-5’lık setlerle 2-0’dan gelerek 3-2 yenen İspanyol raket, kariyerinin 21. grand slam zaferini elde ederek tarihe geçti.

Melbourne şehrinde Rod Laver Arena’da oynanan ve 5 saat 27 dakika süren maçın ilk setini 6-2, ikinci seti tie-break’te 7-6 geride tamamlayan Nadal, 3. setle beraber geri döndü. 3. seti 6-4 kazanarak durumu 2-1 yapan Nadal, 4. seti de aynı skorla alarak şampiyonu belirleyecek maçı 5. sete taşıdı. Nefes kesen rallilere sahne olan final setinde Nadal’ın kupaya bir sayı uzaktayken yaptığı hatanın ardından skor 5-5’e geldi.

Medvedev, dönüş fırsatını kaçırırken Nadal, 6-5 öne geçtiği son sette hata yapmadı ve şampiyonluğu göğüsledi. Erkekler tenisinde 20’şer grand slam zaferi bulunan Roger Federer ve Novak Djokovic’i geçerek en çok grand slam şampiyonluğunu yaşayan isim olmayı başaran Rafael Nadal, 2009’dan sonra ikinci kez Avustralya Açık’ta zafere ulaştı.

İlk grand slam zaferini 2005 yılında Roland Garros’ta kazanan İspanyol raket, 21. grand slam zaferini ise 17 yıl sonra 2022’de Avustralya Açık’ta elde etti. Toprak kortlardaki başarısı ile ‘Toprağın Kralı’ lakabını alan Nadal, sert zeminde de tarih yazmayı bildi. Finalde muhteşem bir mücadele veren Rus raket Danill Medvedev ise 4. grand slam finalinden 3. kez eli boş ayrıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN