Galatasaray'ın efsane ismi Fatih Terim'in hayatını konu alan 'TERİM' adlı belgesel cuma sabahı ABD merkezli online dizi ve film platformu Netflix'te yayınlandı. Sarı-kırmızılı taraftarlar başta olmak üzere Türk futbolseverler tarafından yoğun ilgi gören belgesel sosyal medyada en çok konuşulanlar arasında yer aldı.
Fatih Terim belgeseli cuma günü Netflix üzerinden izleyenler ile buluştu. Türk futbol tarihinin efsaneleri arasında görülen teknik direktörün kariyerine ve özel hayatına odaklanan yapım futbolseverler tarafından yoğun ilgi gördü. Efsane teknik adamın Adana'da başlayan hayat hikayesinin ele alındığı tarihi belgeselde İtalyan temsilcileri Fiorentina ve Milan'daki günlerine de yer verildi.

30 DAKİKA 14 MİLYON İZLENDİ
Galatasaray'ın gözbebeği, İmparator lakaplı Fatih Terim'in hayatını, kariyerini, başarılarını konu alan 'Terim' belgeseli 30 dakika 14 milyon izlenmeyle seyirci rekoru kırdı. Dört bölümden oluşan belgeselde sarı-kırmızılı ekibin efsane isimleri Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Cláudio Taffarel, Felipe Melo, Fernando Muslera ve Portekiz futbolunun önde gelen isimleri Nuno Gomes ve Rui Costa gibi dünyaca ünlü yıldızlara da yer verildi.
MEHMET DEMİRKOL: ZAMAN KAYBI
Sarı-kırmızılı ekibin eski yöneticisi gazeteci Fatih Altaylı, belgesel hakkında "Buna belgesel demek belgeye hakarettir" açıklamasında bulunurken spor yorumcusu Mehmet Demirkol ise belgesel hakkında 'zaman kaybı' şeklindeki çıkışlarıyla dikkatleri çekti.
EFSANE İSİMLERE YER VERİLMEDİ
Sarı-kırmızılı ekibin efsane isminin hayatını konu alan belgeselde Abdurrahim Albayrak, Hasan Şaş, Hakan Ünsal ve Tugay Kerimoğlu başta olmak üzere pek çok efsane isme yer verilmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Takvim'in haberine göre: Birçok yönüyle tartışma yaratan belgesel için üç efsane isme de teklif götürüldü. Ancak Bülent Korkmaz, Tugay Kerimoğlu ve Hasan Şaş, Terim'in hayat hikayesini anlatan belgeselde yer almayı kabul etmedi. Yine 1996- 2000 sürecinin önemli isimleri arasında yer alan Suat Kaya ve Hakan Ünsal gibi isimlere ise belgeselde olmaları için herhangi bir teklif gitmediği öğrenildi.
Belgeselde ayrıca Terim'in 2000'de Galatasaray'dan ayrılık sürecinin yine karanlıkta bırakılması ve o dönemin yönetimiyle yaşadığı sorunlara yer verilmemesi sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi oldu.

HASAN ŞAŞ: BUNDAN SONRA DA KONUŞMAYACAĞIM
Konuyla ilgili olarak Takvim'e konuşan Hasan Şaş, "3 yıldır futbol camiasına çok uzağım. Artık futbolla ilgilenmiyorum ve futbolla ilgili de bir kariyer planlamıyorum. Bu nedenle hiçbir yerde futbol konuşmuyorum, bundan sonra da konuşmayacağım." ifadelerini kullandı.

HAKAN ÜNSAL: KİMSE BENİMLE TEMASA GEÇMEDİ
Hakan Ünsal ise, "Belgesel konusunda bir şey diyemiyorum çünkü kimse bu konuda benimle temasa geçmedi. Hasan Şaş, Bülent Korkmaz ve Tugay Kerimoğlu'nun belgeselde neden olmadığıyla alakalı da bir fikrim yok." dedi.

