Omar Elabdellaoui: Uyumaktan korkuyordum

Omar Elabdellaoui: Uyumaktan korkuyordum

2021 yılbaşı gecesinde havai fişek kutlaması yapmak isterken gözünden yaralanan Galatasaray'ın Norveçli yıldızı Omar Elabdellaoui, yaşadıklarını anlattı. İngiliz basınına konuşan Omar, ''Her şey karanlıktı. Gece ile gündüzü ayırt edemiyordum. Uyumaktan korkuyordum'' dedi.

Galatasaray’ın Norveçli futbolcusu Omar Elabdellaoui, İngiliz basınına konuştu.

Geçtiğimiz yılbaşı, çocuklarını eğlendirmek için evinde yeni yıl kutlaması yaparken elindeki havai fişeğin patlaması sonucu talihsiz bir kaza geçirerek gözünden yaralanan ve 11 ameliyatlık uzun bir tedavinin ardından sarı kırmızılı takımda futbola geri dönen Omar, yaşadığı zorlu süreci anlattı.

"GECE İLE GÜNDÜZÜ AYIRT EDEMİYORDUM"

İngiliz basınından The Guardian'a konuşan yıldız futbolcu şunları söyledi:

Gözümde bir şey olduğunu ve temizlemem gerektiğini düşündüm ama sonra yüzümün tamamen yandığını ve her şeyin kapkara olduğunu hissettim. İlk günlerde gerçekten kontrolüm yoktu. Her şey karanlıktı. Gece ile gündüzü ayırt edemiyordum. Zaman önemsizdi. Bir sürü insan ve ses vardı. Göremiyor ama her şeyi duyuyorsanız, sesler çok daha gürültülü bir hale geliyor.

UYUMAYA CESARET EDEMEDİM

Uyumaya cesaret edemedim. Sol gözümde birkaç günün ardından biraz ışık belirir belirmez, karanlıktan korktuğumdan uyumaktan da korktum, gözlerimi kapatmaktan da korktum. Solumdan küçücük bir ışık gelse de, ışığı kaybetmekten korktuğum için orada olup olmadığını sürekli kontrol ediyordum. Barutun etkisiyle yüzümün tamamı yanmıştı. İnsanlar için durumun vahametini tereddüt etmeden anlatmak zordu sanırım. Bir an doktora ‘Bana yalnızca gerçeği söyleyin, ne kadar kötü olduğunu söyleyin’ dedim. Doktor da bana ‘Sol gözün çok kötü görünmüyor ama sağ gözün, onu bilemiyoruz’ diye karşılık verdi. Söyleyiş tarzından iyi durumda olmadığını anladım

''YENİDEN GÖREBİLMEM BİR MUCİZEYDİ''

Aylar süren tedavinin ardından yeniden görebilmenin kendisinde saf bir mutluluk yarattığını belirten tecrübeli futbolcu, “Gerçekten çok özeldi. Kelimelere nasıl dökeceğimi bilemiyorum. Hayal etmeye çalışabilirsiniz, ama bu durumda olmayan başka biri için bunun mümkün olduğunu sanmıyorum. Sol gözümü kapıyor ve sağ tarafımdaki elimi ve sağdaki tüm hareketleri görebiliyordum. Bir rüyanın gerçek olması gibi bir mucizeydi. Görmenin bir rüya olduğu asla düşünülemez. Bu dönem bize tüm hayatımız boyunca yaşadığımızdan daha duygusal anlar yaşattı. Bu yüzden evime döndüğü zaman çok fazla gözyaşı, sarılma vardı. Aylar boyunca tek hedefiniz görmek olduğunda, 7/24 bunun hakkında düşündüğünüz zaman ve bunu başarabilip görebildiğiniz zaman bu saf mutluluk oluyor.'' diye konuştu.

''BU SEVGİYİ AİLEMDEN ALMAK ÖNEMLİYDİ''

29 yaşındaki futbolcu, kız kardeşinden alınan kök hücre ile tedavi edilmesi hakkında ise ''Durumumun iyiye gitmesi gerçek dışıydı. Uzun bir yol olduğunu bilmemize rağmen. Kardeşimin yüzde yüz uyumlu olması büyük bir fark yarattı. Erkek kardeşimin ameliyat olması istediğim bir şey değildi. Kız kardeşim bana hücrelerini vererek çok şey yaptı. Bu sevgiyi ailemden almak önemliydi.'' dedi.

''TAKIMDAN UZAK KALDIĞIM DÖNEM EN ZOR GÜNLERİMİ YAŞADIM''

Takımdan uzak kaldığı dönem hakkında ''benim için en zor zamanlardı'' ifadesini kullanan defans oyuncusu, ''Benim için antrenman her şeydi. Antrenman yapamadığım birkaç haftayı hatırlıyorum. Benim için en zor zamanlardı. Ekiple yaptığım antrenmanlar ve görsel eğitim beni hayatta tutan şeydi. Bu benimle sonsuza kadar kalacak. Unutamıyorum. Benimle sonsuza kadar kalacak bir yara.'' şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN