Milli Takım, Portekiz'e 3-1 yenildi

Milli Takım, Portekiz'e 3-1 yenildi

A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası Play-Off Yarı Final mücadelesinde Portekiz deplasmanında. A Milli Futbol Takımı'nda hedef turu geçip Konya’da final mücadelesine çıkmak. Karşılaşmanın ilk yarısı Portekiz'in 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Katar’da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası’na vize almak için Play-Off maçları oynayacak olan A Milli Takım, yarı finalde deplasmanda Portekiz ile karşı karşıya geliyor.

Porto’nun ev sahipliğini yaptığı Dragao Stadı'ndaki karşılaşmada, mücadeleyi Almanya Futbol Federasyonu’ndan Daniel Siebert yönetiyor. Siebert’in yardımcılıklarını ise Jan Seidel ve Rafael Foltyn yapıyor.

İLK 11'LER

Portekiz: D.Costa, Dalot, Danilo, Fonte, Guerreiro, Moutinho, Bernardo Silva, B.Fernandes, Otavio, Jota, Ronaldo

Türkiye: Uğurcan, Ozan-Çağlar-Merih, Zeki-Orkun-Hakan-Berkan, Cengiz-Kerem, Burak

Karşılaşmadan dakikalar...

İLK YARI

1' Estadio do Dragao stadındaki karşılaşma hakemin düdüğü ile başladı. Müsabaka Ay Yıldızlılarımızın vuruşu ile başlıyor.

1' Sağ kanattan tehlikeli geliyorlar. Diogo Dalot son çizgiye inmeden ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak savunmamızda Zeki Çelik bu topu kafa ile karşılamayı başarıyor.

4' Savunma arkasına gönderilen topa sol kanatta Cristiano Ronaldo hareketleniyor ancak golcü oyuncunun pozisyonu ofsayt.

7' Bernardo Silva'nın pası ile sol çaprazın biraz gerisinde topla buluşan Raphael Guerreiro ortasını yakın direğe doğru gönderiyor ancak kalecimiz Uğurcan Çakır çıkıyor ve meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etmeyi başarıyor.

9' Diogo Dalot'un pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Cristiano Ronaldo bekletmeden sert vuruyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

11' Şut! Fakat top kaleyi bulmuyor. Portekiz takımında şutu çeken oyuncu Diogo Jota.

12' Portekiz için gol şansı, fakat değerlendiremeyen oyuncu Cristiano Ronaldo

15' GOL... Portekiz, Otavio ile öne geçiyor... Diogo Jota'un pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Bernardo Silva yerden vuruşunu yapıyor. Sol direkten oyun alanına geri dönen meşin yuvarlak altıpas sağ çaprazına doğru açılıyor. Bu noktaya hareketlenen Otavio bekletmeden vuruşunu yapıyor ve kalecimiz Uğurcan Çakır'ın müdahalesine rağmen top sağ köşeden filelerle buluşuyor.

17' Ofsayt! Cristiano Ronaldo ofsayta düşen oyuncu.

19' Sağ çaprazda topla buluşan Cengiz Ünder ara pasını ceza sahası içine hareketlenen Kerem Aktürkoğlu'na gönderiyor ancak kaleci Diogo Costa çıkıyor ve topa sahip oluyor.

21' Savunmada Danilo'nun yaptığı hatayı değerlendiren Cengiz Ünder ceza yayının gerisinden şansını deniyor ancak meşin yuvarlak doğrudan kaleci Diogo Costa'nın üzerine gidiyor.

22' Gole çok yaklaşıyoruz! Cengiz'in ara pası ile ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu son çizgiye inerek ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Berkan Kutlu kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin hemen sol tarafından dışarı gidiyor.

25' Ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Burak Yılmaz yerden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

27' Gole çok yaklaşıyoruz! Ceza yayı sağ çaprazında topu kontrol eden Orkun Kökçü iki rakibini geçerek ceza sahasına giriyor ve yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Diogo Costa sağ köşeye uzanarak gole izin vermiyor.

32' Ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Bruno Fernandes ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Cristiano Ronaldo kafa vuruşunu yapıyor ancak yardımcı hakemin bayrağı golcü oyuncu için kalkıyor.

34' Türkiye takımında Zeki Çelik sarı kart ile cezalandırıldı. Portekiz takımında sarı kart gören oyuncu Diogo Jota.

37' Hakan Çalhanoğlu'nun pası ile sol kanatta topla buluşan Cengiz Ünder ortasını penaltı noktasının önüne doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılamayı başarıyor.

42' GOL... Estadio do Dragao Stadı'nda fark açılıyor. Diogo Jota kafa ile attığı gol ile takımını rahatlatan isim. Asist Otavio.

44' Portekiz savunması Türkiye atağında Muhammed Kerem Aktürkoğlu ile gelen kafa vuruşunu uzaklaştırmayı başarıyor.

45' Dördüncü hakem 1. Devre sonuna 2 dakika ekleneceğini gösteren tabelayı kaldırdı.

Estadio do Dragao Stadı'nda maçın ilk yarısı sona erdi.

İKİNCİ YARI

46' Müsabakanın ikinci yarısı ev sahibi Portekiz'in vuruşu ile başlıyor.

48' Diogo Jota'nın pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Bernardo Silva sol ayağının içi ile kaleyi düşünüyor ancak kalecimiz Uğurcan Çakır sol köşeye uzanarak gole izin vermiyor.

49' Savunma arkasına havadan gönderilen topa sol kanatta hareketlenen Burak Yılmaz ceza sahasına girer girmez yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Diogo Costa uzanıyor ve meşin yuvarlağı rahatlıkla kontrol ediyor.

51' Savunmamızda Ozan Kabak pas hatası yaparak topu Diogo Jota'ya kaptırıyor ancak son anda tekrar müdahale ederek hatasını telafi ediyor.

54' Sağ çaprazdan gelişen atakta Otavio ortasını uzak direğe doğru hareketlenen Cristiano Ronaldo'ya gönderiyor ancak kalecimiz Uğurcan Çakır tek yumrukla son anda müdahale ederek tehlikeyi önlüyor.

56' Ev sahibi ekip gole çok yaklaşıyor. Kaleci Diogo Costa'nın ileri uca doğru gönderdiği uzun topa harketlenen Diogo Jota kalecimizin ileri çıktığını farkederek bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

65' GOL... Türkiye skoru 2-1 yapan golü Burak Yılmaz ile buldu. Cengiz Ünder asisti yapan oyuncu.

69' Türkiye'de Hakan Çalhanoğlu rakibi Otavio'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

71' Portekiz takımı oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Sahadan çıkan oyuncu Diogo Jota, giren oyuncu Joao Felix

84' PENALTI... Hakem Daniel Siebert beyaz noktayı gösterdi. Estadio do Dragao Stadı'nda penaltı atışını kullanacak takım Türkiye.

86' PENALTI KAÇIYOR.... Burak Yılmaz penaltı vuruşunda topu kalenin sağ üst tarafından dışarı gönderiyor...

90' 2. Devre sonuna 5 eklendi.

90+4 GOL... Matheus Nunes farkı arttıran golü attı. 3-1. Gol pasını veren isim Rafa Silva.

Daniel Siebert son düdüğü çaldı. Karşılaşma Portekiz'in 3-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN