Rıdvan Dilmen'den TRT'den uçuk maaş açıklaması: 1 TL almadım

Rıdvan Dilmen'den TRT'den uçuk maaş açıklaması: 1 TL almadım

TRT Spor'da yayınlanan Yüzde Yüz Futbol programında yorumculuk yapan Rıdvan Dilmen, kurumdan 710 bin lira aylık aldığı iddialarıyla ilgili canlı yayında açıklama yaptı: TRT’den 1 TL para almadım, almayı da düşünmüyorum.

TRT Spor'da yorumculuk yapan eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, TRT'den ayda 710 bin yılda ise 8,5 milyon TL maaş aldığı iddiasıyla ilgili olarak "TRT’den 1 TL para almadım, almayı da düşünmüyorum" dedi.

TRT Spor'da yayımlanan "Yüzde 100 Futbol" programında 8,5 milyon TL maaş aldığı iddialarına yanıt veren Rıdvan Dilmen, "NTV'de ve Doğuş Grubu'nda çok iyi paralar kazandım ve sonra birden bu işi bırakmaya karar verdim. Kendi köşeme çekilmeyi düşünürken halktan -sağolsunlar seni ekranda görmek istiyoruz- diye talepler geldi. TRT yönetimi de beni almak istiyordu geldim, öyle bahsettikleri gibi bir para ne aldım ne de sözleşme yaptım. Kurum da durumla ilgili bir açıklama yaptı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu konuyu aydınlatmak gerekiyordu.

TRT’den 1 TL para almadım, almayı da düşünmüyorum. Sözleşmem de yok sözleşme dahi yapmadım. Sağ olsunlar beni ekranda görmek istediler hem kurum hem vatandaş. İstemeyen olabilir, beğenmeyen olabilir ona da saygı duyuyorum. Türkiye'nin yüzde 99'una ulaşan bir kanalda olduğum için ben mutluyum" ifadelerini kullandı.

ORHAN YILDIRM: BAŞKA ÜLKEDE OLSA HÜKÜMET DÜŞER

Spor yazarı Orhan Yıldırım, TRT ile anlaşan Rıdvan Dilmen'in yıllık 8,5 milyon TL, aylık ise 710 bin TL'ye anlaştığını iddia etmişti.

orhan-yildirim-tweet-001.jpg

HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, TRT’nin halkın vergileriyle kurulduğuna ve vergilerle yayın faaliyetlerini sürdürdüğüne vurgu yapılmış, TRT’nin bir kamu kurumu olduğuna dikkat çekilmişti.

TRT’nin, AK Parti iktidarı döneminde yayın ilkelerinden uzaklaştırıldığı belirtilen dilekçede, “Suç Duyurusu; Kamuoyu yararının ve ekonomik menfaatlerinin gözetilmediğinin göstermesi açısından ve kamunun kaynaklarının yandaş ‘iş adamlarına’, ‘sanatçılara’, ‘sporculara’ nasıl peşkeş çekildiğini göstermesi bakımından önemlidir” ifadeleri kullanılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN