İtalya Kupası son 16 turunda Roma ile Torino, Olimpiyat Stadyumu’nda karşı karşıya gelirken büyük heyecana sahne olan mücadelede kazanan taraf 3-2’lik skorla Torino oldu. Karşılaşmaya Roma’da Zeki Çelik, Torino’da ise Emirhan İlkhan ilk 11’de başladı ve iki milli futbolcu da 90 dakika sahada kaldı.

Mücadelenin ilk yarısında Torino, 35. dakikada Che Adams’ın kaydettiği golle soyunma odasına 1-0 üstün gitti. İkinci yarıya hızlı başlayan Roma, 46. dakikada oyuna sonradan giren Mario Hermoso’nun golüyle skoru eşitledi.
Bu gole çabuk yanıt veren Torino, 52. dakikada bir kez daha Che Adams ile öne geçti. Roma 81. dakikada yeniden skora denge getirerek 16 yaşındaki genç oyuncu Antonio Arena’nın golüyle skoru 2-2 yaptı.
Karşılaşmanın son anları nefesleri keserken, 90. dakikada Torino’nun kullandığı korner sonrası Roma ceza sahasında yaşanan karambolde top Emirhan İlkhan’ın önünde kaldı. Milli futbolcu düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Torino’yu 3-2 öne taşıdı.
⚽???????? Emirhan İlkhan 90. dakikada sahneye çıktı!! Torino'yu son dakikada öne geçirdi! 3-2! pic.twitter.com/ynlIbLgX5O
— TRT Spor (@trtspor) January 13, 2026
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Torino, Roma deplasmanından çeyrek final biletiyle döndü. Bu sonuçla Torino, çeyrek finalde milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu’nun formasını giydiği Inter’in rakibi oldu.
