Son dönemde ağırlıklı olarak yüksek potansiyelli yetenekli oyuncuları kadrosuna katan Trabzonspor, bu transfer politikasını devam ettirmeyi hedefliyor. Transferlerinde Portekiz, Belçika ve Fransa Liglerine ağırlık veren Trabzonspor, oyuncu repertuarını genişletmeyi hedefliyor.
Bordo-Mavili ekibin Asya pazarına açılmayı hedeflediği özellikle Japon ve Koreli oyuncular özelinde şimdiden bazı araştırmalar yaptığı öğrenildi.
Trabzonspor’un transfer başarısının perde arkası
ASYA PAZARINA AĞIRLIK VERİLECEK
Karadeniz ekibi geçen kış transfer döneminde Japon savunma oyuncusu Kota Takai için ıyuncunun eski kulübü Kawasaki'ye resmi teklifte bulunmuş ancak bu teklif kabul edilmemişti.
Bordo-Mavili ekibin transfer listesinde yer alan Takai, geçen yaz transfer döneminde 5,8 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Tottenham'a transfer olmuştu.
Karadeniz ekibi ayrıca Ao Tanaka için girişimlerde bulunmuş ancak oyuncu İngiliz ekibi Leeds United'a transfer olmuştu.
Trabzonspor'da Batagov ve Oulai dev takımların radarında
Bordo-Mavili ekibin, dünya futbolunda çıkış yaşayan Asya pazarına yoğunlaşacağı ve yüksek potansiyelli- yetenekli Japon ve Koreli oyuncuların takıma kazandırılması konusunda çalışmalarını sıklaştıracağı öğrenildi.
DAHA ÖNCE 2 KORELİ OYUNCUYU TRANSFER ETMİŞTİ
Bordo-Mavili ekip daha önce kadrosuna 2 Koreli oyuncu katmıştı. Fırtına, ilk olarak 2002 yılında Eul-yong Lee'yi 2016 yılında ise Hyun-jun Suk'u transfer etmişti.
