Trabzonspor Gençlerbirliği'ni 90+2'de yıkıp geçti

Trabzonspor Gençlerbirliği'ni 90+2'de yıkıp geçti

Ziraat Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde heyecan fırtınası yaşandı. Trabzonspor, Eryaman Stadyumu'nda konuk olduğu Natura Dünyası Gençlerbirliği'ni 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Bordo-mavili ekibe final biletini getiren gol 90+2. dakikada Muçi'den geldi. Trabzonspor, finalde Konyaspor ile kupa için kozlarını paylaşacak.

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Başkent ekibi Natura Dünyası Gençlerbirliği ile Trabzonspor, Eryaman Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Hakem Ali Yılmaz'ın yönettiği ve nefesleri kesen mücadelede gülen taraf, son dakika golüyle Karadeniz Fırtınası oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısında her iki takım da kontrollü bir oyun sergilerken, gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda ise vites yükselten Trabzonspor, 54. ve 55. dakikalarda Muçi ve Nwaiwu ile gole çok yaklaştı ancak sonuç alamadı.

Dakikalar 62'yi gösterdiğinde sahneye Gençlerbirliği'nin 17 yaşındaki genç yeteneği Erk Arda Aslan çıktı. Sol kanattan ceza sahasına hızla giren genç oyuncu, uzak köşeye yaptığı şık vuruşla topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol, aynı zamanda Erk Arda'nın A takım kariyerindeki ilk golü olarak kayıtlara geçti.

TRABZONSPOR'UN GERİ DÖNÜŞÜ: ÖNCE KENDİ KALESİNE, SONRA MUÇİ!

Yediği golün ardından baskısını artıran Trabzonspor, 72. dakikada Muçi'nin direkten dönen serbest vuruşuyla beraberlik sinyallerini verdi. Bordo-mavililerin aradığı gol 78. dakikada geldi. Muçi'nin kullandığı köşe vuruşunda ceza alanı içinde ters bir kafa vuruşu yapan Arda Çağan Çelik, topu kendi ağlarına gönderdi ve skora denge geldi: 1-1.

Beraberlik golünden sonra galibiyet için yüklenen Trabzonspor, 81. dakikada Onuachu ve 88. dakikada Ozan Tufan ile yakaladığı net fırsatları değerlendiremedi.

Maçın uzatmalara gideceği düşünülürken 90+2. dakikada sahneye Trabzonspor'un yıldızı Muçi çıktı. Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Muçi, uzak köşeye yaptığı sert ve düzgün vuruşla kaleci Erhan Erentürk'ü avlayarak takımına 2-1'lik galibiyeti ve final biletini getirdi.

whatsapp-image-2026-05-13-at-22-41-07.jpeg

FİNAL ANTALYA'DA!

Bu muhteşem geri dönüşle Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükselen Trabzonspor, kupayı müzesine götürebilmek için Konyaspor ile karşılaşacak. Büyük final, 22 Mayıs Cuma günü Antalya'da oynanacak.

MAÇIN KARNESİ

Stat: Eryaman

Hakemler: Ali Yılmaz, Gökhan Barcın, Mehmet Kısal

Natura Dünyası Gençlerbirliği: Erhan Erentürk, Fıratcan Üzüm, Yiğit Hamza Aydar, Arda Çağan Çelik, Hanousek, Ensar Kemaloğlu (Dk. 83 Dele-Bashiru), Diabate, Samed Onur, Göktan Gürpüz, Erk Arda Aslan (Dk. 74 Tongya), Furkan Ayaz Özcan (Dk. 90+2 Cihan Çanak)

Trabzonspor: Onana, Pina, Salih Malkoçoğlu, Nwaiwu, Lovik (Dk. 65 Ozan Tufan), Oulai (Dk. 90+8 Boran Başkan), Bouchouari, Zubkov (Dk. 65 Umut Nayir), Muçi, Nwakaeme (Dk. 65 Augusto), Onuachu

Goller: Dk. 62 Erk Arda Aslan (Natura Dünyası Gençlerbirliği), Dk. 78 Arda Çağan Çelik (K.K.), Dk. 90+2 Muçi (Trabzonspor)

Sarı Kartlar: Samed Onur, Erk Arda Aslan, Fıratcan Üzüm, Furkan Ayaz Özcan, Dele-Bashiru (Gençlerbirliği) / Bouchouari, Ozan Tufan, Muçi (Trabzonspor)

whatsapp-image-2026-05-13-at-22-41-06-1.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN