Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 2. hafta mücadelesinde Trabzonspor, Trendyol 1. Lig temsilcisi İstanbulspor’a konuk oldu. Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada bordo-mavililer sahadan 6-1’lik farklı galibiyetle ayrıldı.

Maça hızlı başlayan ev sahibi İstanbulspor, 29. dakikada Mario Krstovski’nin golüyle öne geçti. Trabzonspor bu gole 41. dakikada Ernest Muçi ile yanıt verdi ve ilk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi.
İkinci yarıda oyunun kontrolünü tamamen eline alan Trabzonspor, İstanbulspor’un 53. dakikada Fahri Kerem Ay’ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan rakibi karşısında üstünlüğünü iyice hissettirdi. Bordo-mavililer, 57. dakikada Batagov ve 60. dakikada bir kez daha Ernest Muçi’nin golüyle skoru 3-1’e taşıdı.
70. dakikada Kazeem Olaigbe’nin kaydettiği golle skor 4-1 olurken, oyuna sonradan giren Danylo Sikan 85 ve 90+1. dakikalarda attığı gollerle maçın skorunu belirledi. Karşılaşmayı 6-1 kazanan Trabzonspor, kupadaki ilk galibiyetine ulaştı.

Bu sonuçla Trabzonspor puanını 3’e yükseltti, İstanbulspor ise grupta 1 puanda kaldı. Trabzonspor, kupadaki bir sonraki maçında sahasında Fethiyespor’u ağırlayacak. İstanbulspor ise Galatasaray deplasmanına çıkacak.
Türkiye Kupası'nda 8 gollü maç: Samsunspor, Aliağa deplasmanında 6 golle kazandı
