UEFA'dan Rusya ve Ukrayna kararı: Şampiyonlar Ligi Finali yeri değişecek

UEFA'dan Rusya ve Ukrayna kararı: Şampiyonlar Ligi Finali yeri değişecek

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası UEFA, ilk etapta St. Petersburg'da oynanması planlanmış olan 2022 Şampiyonlar Ligi Finali'nin yerini değiştirme kararı aldı.

UEFA, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesini görüşmek amacıyla olağanüstü toplanma kararı almıştı.

Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği müdahale sonrası St. Petersburg'da oynanması planlanan 2022 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nin nerede oynanacağı merak ediliyordu. UEFA'nın Şampiyonlar Ligi Finali'ni planlandığı şekilde Rusya'nın St. Petersburg şehrinde gerçekleştirmeme kararı aldığı öğrenildi.

Associated Press, UEFA tarafından merakla beklenen kararın verildiğini ifade etti. İsmini vermek istemeyen bir yetkilinin Associated Press'e yaptığı açıklamada, UEFA'nın 25 Şubat Cuma günü gerçekleştireceğini belirttiği toplantıda 28 Mayıs'taki final maçının Rusya'dan alındığını açıklamaya hazırlandığını aktarıldı.

Rusya'nın Ukrayna'ya müdahelesi, tüm dünyada çok sert bir tepki görürken İngiliz hükümeti ve taraftar grupları da UEFA'dan Rusya'nın enerji devi Gazprom'un yaptığı bir stadyumda finali oynatmamasını talep etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN