Vize alamayan Arjantinli taraftarlara elektronik şirketinden büyük sürpriz

Vize alamayan Arjantinli taraftarlara elektronik şirketinden büyük sürpriz

Dünya Kupası maçlarını yerinde izlemek için yaptıkları ABD vizesi başvurusu reddedilen 100 Arjantinli taraftara, "Noblex" isimli elektronik firması vize reddi belgesi karşılığında bedava televizyon hediye etti.

Dünya Kupası maçlarını stadyumda canlı izlemek amacıyla Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) vize başvurusunda bulunan ancak talepleri olumsuz sonuçlanan 100 Arjantinli futbolsever, ülkede faaliyet gösteren bir elektronik firması tarafından teselli edildi. Vize engeline takılan taraftarlara, turnuva heyecanını evlerinde yaşayabilmeleri için ücretsiz televizyon dağıtıldı.

WASHİNGTON POST GELİŞMEYİ DUYURDU

ABD'nin önde gelen basın kuruluşlarından Washington Post'un yayımladığı habere göre, Dünya Kupası organizasyonundaki müsabakaları yerinde takip etmek isteyen çok sayıda Arjantin vatandaşı ABD vizesi alabilmek için resmi başvurularda bulundu. Ancak yapılan incelemeler sonucunda bu taraftarların vize talepleri reddedildi. Turnuvaya gidemeyecek olmanın üzüntüsünü yaşayan futbolseverlerin yardımına ise bir elektronik firması koştu.

"NOBLEX" FİRMASINDAN BELGE KARŞILIĞI DESTEK

Haberde yer alan detaylara göre, vize süreçleri olumsuz sonuçlanan taraftarlar için harekete geçen şirket, "Noblex" adını taşıyor. Elektronik alanında faaliyet gösteren firma, vize başvurularının reddedildiğini gösteren resmi belgeleri kendilerine ibraz eden kişilere yönelik özel bir çalışma başlattı.

Şirket, konsolosluk veya yetkili makamlardan aldıkları vize reddi belgesini getiren taraftarlar arasından toplam 100 kişiye bedava televizyon verdi. Gerçekleştirilen bu adımla birlikte, seyahat engeli nedeniyle ABD'deki maçları yerinde izleme şansını kaybeden 100 Arjantinli taraftarın, Dünya Kupası'nı yeni televizyonları üzerinden takip etmesi sağlandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN