Yeni MHK Başkanı belli oldu: Sezon sonuna dek görevi yürütecek

Yeni MHK Başkanı belli oldu: Sezon sonuna dek görevi yürütecek

Yeni MHK Başkanı belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Elit Hakem Direktörü Anthony Taylor'ın sezon sonuna dek MHK Başkanı olarak görev alacağı öne sürüldü.

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun tutuklanmasının ardından yeni MHK Başkanının kim olacağı merak konusu oldu.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun tutuklanmasının ardından hakem atamalarını üstlenen Anthony Taylor’ın, sezon sonuna kadar Türkiye’deki görevini sürdüreceği öne sürüldü.

HT Spor Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Selim Kul’un aktardığı bilgilere göre Taylor, eski hakem Alan Snoddy ile birlikte bu sezon Türk hakemliğinin yönetiminden sorumlu olacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Merkez Hakem Kuruluna yönelik yürütülen “Hakemler dosyası” soruşturmasında, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun da aralarında bulunduğu beş kişi tutuklanmıştı. Yaşanan gelişmenin ardından Süper Lig’in 7. haftasında oynanan karşılaşmaların hakem atamaları, MHK Elit Hakem Direktörü Anthony Taylor tarafından yapılmıştı.

Anthony Taylor kimdir, kaç yaşında, nereli? Anthony Taylor yeni MHK Başkanı olacak iddiası! - Spor Haberleri

HAKEM YÖNETİMİNDE İKİ İSİM GÖREV ALACAK

HT Spor Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Selim Kul’un haberine göre Anthony Taylor, sezon sonuna kadar MHK’deki görevini sürdürecek. Taylor’a, UEFA’daki hakemlik yapılanmasının şekillenmesinde etkili isimlerden biri olarak gösterilen eski hakem Alan Snoddy eşlik edecek. İki isim, sezonun kalan bölümünde hakem yönetimi konusunda sorumluluk üstlenecek.

Kul, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"MHK Başkanlığı görevine Anthony Taylor devam edecek. Alan Snoddy de 2012 yılında UEFA'daki şu an mevcut düzenin oluşmasındaki en etkili kişi. UEFA'dan özel ricayla buraya getirildi. 17 Eylül'de göreve başlamıştı. Bu sezon hakemlik işlerini bu iki isim yürütecek. İngiliz Futbol Federasyonu'nun da Anthony Taylor konusunda planları vardı, ancak karşılıklı bir iyi niyet anlaşmasıyla Anthony Taylor Türkiye'de görev yapacak. İspanya Futbol Federasyonu'ndan da bu konuda destek ve görüş alınarak karşılıklı temas gerçekleştirilmiş. Ceferin de Türkiye'deki hakemlik konusunun daha iyi gitmesi için destek veriyor.

'Niye Anthony Taylor? Ülkemizde bu görevi yapacak insan yok mu?' Bence yok. Yapabilecek olanlar vardı ama beğenmedik. Çeşitli gerekçelerle bu görevi üstlenebilecek kişileri beğenmedik. Bu konuda kamuya açık, bildiğimiz bir eğitim alanı da yok. Akademik bir alan, bir seminer grubu yok. Federasyonun kendi içinde hakem eğitim seminerleri var ama bunlar profesyonel hakemlerin eğitimine yönelik düzenleniyor. Diğer hakemleri eğiten, halka açık, bu alanda neler yapıldığını bilen, bunları yazılı metinler haline getirip kamuoyuyla paylaşan bir yapı yok. Ülkede, yalnızca okumak isteyenlerin ilgilenebileceği kadar bile yazılı kaynak yok."

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN