Şule Çet davasının bilirkişisi Prof. Dr. Mustafa Ender Taner ölü bulundu

Şule Çet davasının bilirkişisi Prof. Dr. Mustafa Ender Taner ölü bulundu

‘Şule Çet intihar etmedi’ raporunu hazırlayan bilirkişilerden Prof. Dr. Mustafa Ender Taner, evinde ölü bulundu.

Ankara Üniversite öğrencisi Şule Çet'in ölümüne ilişkin davada bilirkişi olarak yer alan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Mustafa Ender Taner, evinde tavana iple asılı şekilde ölü bulundu.

Bir süredir psikolojik tedavi gördüğü ve buna bağlı olarak ilaç kullandığı ileri sürülen Taner’in cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.  

'ŞULE ÇET İNTİHAR ETMEDİ' RAPORU 

Prof. Dr. Mustafa Ender Taner, 29 Mayıs 2018’de lüks bir plazanın 20. katından düşerek şüpheli şekilde hayatını kaybeden Şule Çet’in ölümüne ilişkin davada bilirkişi olarak yer aldı. 

Dava dosyasındaki bilirkişi raporunda Çet’in intihar edebileceğine ilişkin her hangi bir bilgi ve gözlemin bulunmadığı ifade edildi. 

Bahsi geçen raporda, Prof. Taner'in dışında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda görev yapan iki profesörün daha imzası yer alıyor.  

 

DAVA SONUÇLANDI: SANIKLARA HAPİS CEZASI  

Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava 4 Aralık 2019 tarihinde sonuçlandı. Çet’in şüpheli ölümüyle ilgili tutuklu yargılanan Çağatay Aksu'ya 'bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla cinayet' suçundan müebbet, 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 12 yıl 6 ay cezası verildi. 

Diğer şüpheli Berk Akand ise 'cinayete yardım'dan 12 yıl 6 ay, 'tecavüze yardım'dan 5 yıl, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.  

MUSTAFA ENDER TANER KİM? 

Prof. Dr. Mustafa Ender Taner, 1988- 1994 Hacettepe İngilizce Tıp Fakültesi, 1996- 2001 Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimi aldı. 2008- 2013 Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda Doç. Dr., 2013'ten sonra Prof. Dr. olarak görev yaptı. Taner, Temmuz 2014- Nisan 2016 arasında Gazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma merkezinde başhekim yardımcısı, Nisan 2016- Ağustos 2017 arasında başhekimlik, 2014- 2017 yılları arasında Yükseköğretim Kurulu Etik Komisyonu üyeliği görevlerinde de bulundu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN