Süleyman Soylu: İstanbul'la ilgili endişelerim var

Süleyman Soylu: İstanbul'la ilgili endişelerim var

Avcılar'da konuşan İçişleri Bakanı Soylu "Ama benim endişem şudur. Bu İstanbul bizim İstanbulumuz. Türkiye'de siyaset, ticaret yapan dünyayı takip eden bir kardeşiniz olarak size söylüyorum. Birileri, 23 Haziran'da İstanbul'u bir siyasal çatışmanın merkezi haline getirmek istiyor. Bir endişem daha var; İstanbul'u ideolojik kamplaşmanın merkezi haline getirmek ve bunun başlangıcını yapmak istiyorlar" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Bakan Soylu, Avcılar'daki bir restoranda AK Parti teşkilatı ve vatandaşlarla sahurda bir araya geldi, onlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Programda konuşan Soylu, Türk milletinin dünya tarihinde tescillenmiş büyük bir millet olduğunu, kadim ortak ve milli duyguları olan büyük milletin birbirini her zaman anlayabildiğini kaydederek, Ramazan ayının büyük bir coşku ve manevi duygularla millet olarak birlik ver beraberlik içinde geçtiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını aldığı günden bugüne kadar bu şehri ideolojik bir kavganın merkezi haline getirmediğini kaydederek, şunları belirtti:

"BİR AYRIŞTIRMA VE ÖTEKİLEŞTİRME OLMADI"

"1994'te sayın Erdoğan belediye başkanı seçildiği zaman dediler ki 'artık İstanbul'da başı açık olanlar, etekliler sokaklarda rahat gezemeyecekler, otobüslere hiç binemeyecekler.' Bugün olduğu gibi dedikodu mekanizmaları o gün de sosyal medya olmadığı halde aynı anlayışla kutuplaştırıcı söylemlerle hareket ettiler. Ama ne oldu? Tam 25 yıl geçti aradan, size anlattığım tablonun dışında birşey olmadı. Yani belediye hizmetlerinden kaynaklanan bir ayrıştırma ve ötekileştirme olmadı. Ama ondan önce bugün talip olanların talip olduğu İstanbul'da her şey vardı. Beraber yaşadık.

17 yıl oldu AK Parti iktidara geleli. AK Parti iktidara geldiği zaman Türkiye'de kimse kendisini tam olarak ifade edemiyordu. O yıllardan sonra şimdi herkes kendini rahatça ifade edebilir hale geldi. Hiçbir etnik ya da dini, mezhepsel, ideolojik unsurlarından taviz vermeden herkes kendini rahatça ifade edebiliyor artık. Önceden Kürdüm ama ya da dindarım ama diyen ifadeler kullanılırdı." Bakan Soylu, kendisinin de İstanbul'da doğup büyümüş birisi olduğunu anlatarak, "O günlerde içmeye, bulaşık yıkamaya su bulunamayan İstanbul'da şimdi suyun altından yollar, tüneller gidiyor. İstanbul'un geldiği nokta burası. Eskiden Beyoğlu'nda 580 metrelik tramvay hattında gezdiğimiz zaman kendimizi uzay üssünde gezmiş gibi hissederdik. Şimdi burada metrolar, raylı sistemler, dünyanın en büyük havalimanı var. Suyun altından giden Avrasya tünelimiz var. Bütün bunları yapmış bir İstanbul var. Bu bir vizyon meselesidir. O günlerden bu günlere gelebilmiş kıymetli bir şehir var artık." ifadelerini kullandı. 

"İSTANBUL'LA İLGİLİ ENDİŞELERİM VAR"

31 Mart seçiminin Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edildiğini ve 23 Haziran seçimi için yepyeni bir heyecanla çalışılması gerektiğini dile getiren Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kararı artık siz vereceksiniz. Ama benim endişem şudur. Bu İstanbul bizim İstanbulumuz. Türkiye'de siyaset, ticaret yapan dünyayı takip eden bir kardeşiniz olarak size söylüyorum. Birileri, 23 Haziran'da İstanbul'u bir siyasal çatışmanın merkezi haline getirmek istiyor. Bir endişem daha var; İstanbul'u ideolojik kamplaşmanın merkezi haline getirmek ve bunun başlangıcını yapmak istiyorlar. Bu İstanbul'u da yorar bizi de yorar. Bu kadar açık ve net. İstanbul'un gücünü arkasına alarak Türkiye'yi gri bir alana itmek istiyorlar. Hükümete ve Türkiye'ye yepyeni bir sayfa açmak istiyorlar. Buna müsaade edip etmemek elimizdedir. Ya küresel güç merkezlerinin arka bahçesi olacağız İstanbul olarak, veyahut da kendi adına burası bir kuvvet merkezi ve baş şehir olacak. Bu tercih de milletimizin tercihidir. Bu da bizim başımızın üstüne."

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN