Suna Yıldızoğlu, babasının cenazesine internet üzerinden katılacak

Suna Yıldızoğlu, babasının cenazesine internet üzerinden katılacak

Oyuncu Suna Yıldızoğlu, İngiltere’de vefat eden babasının cenazesine ülkedeki koronavirüs önlemleri nedeniyle online katılacağını duyurdu.

Oyuncu Suna Yıldızoğlu, birkaç gün önce babasının vefat haberini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Acı haber sonrası yaptığı yeni açıklamada, babasının cenaze töreninin, internetten canlı olarak yayınlanacağını aktardı. 

 

Kendisinin de babası Patrick William Eady’nin cenazensine online katılacağını belirten oyuncu, “COVID’den dolayı babamın cenaze töreni internet üzerinden yayınlanacak. 7 kardeşten sadece biri katılabilecek” dedi. 

 

 

SUNA YILDIZOĞLU KİMDİR?

Yıldızoğlu, Sonja Eady adıyla 26 Şubat 1955 tarihinde İngiltere'de dünyaya gelen İngiliz asıllı Türk sinema ve dizi oyuncusudur. 

1974'te Türkiye'ye yerleşen oyuncu, Birleşik Krallık vatandaşıyken Kayhan Yıldızoğlu ile evlendikten sonra, Suna Yıldızoğlu ismini ve Türk vatandaşlığını almıştır. 

Yıldızoğlu ismiyle bilinen sanatçının ikinci eşi Dudley Allen'den, Yasemin Kay Allen ve Dyon Kaan Allen adlarında iki çocuğu vardır.

Suna Yıldızoğlu, 2000 senesinde sahne ve sinemadan ayrılıp çocuklarının eğitimi için gittiği Avustralya'ya yerleşerek iş hayatında kendini var etmiştir. 

1981'de girdiği 17. Altın Orfe yarışmasında Özel Burgaz Ödülü ve Gazeteciler Ödülünü kazanmıştır. 1978-2000 arasında filmler, foto romanlar, TV dizilerinde ve reklamlarda oyunculuk, foto modellik ve şarkıcılık yapmıştır.

1996'da 18. Siyad Türk Sineması Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN