Süper Lig'de ilginç protesto: 1 dakika hareketsiz kalacaklar

Süper Lig'de ilginç protesto: 1 dakika hareketsiz kalacaklar

Yayıncı kuruluş beIN Sports'un yükümlülüklerini yerine getirmediğini ileri süren, Süper Lig ve TFF 1. Lig takımları ilginç bir protesto eylemi eylemi gerçekleştirecek. Futbolcular maçın ilk 1 dakikasında hareketsiz kalarak protestoda bulunacak.

Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ile 1'inci Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği'nin aldığı ortak karar doğrultusunda takımlar, yayıncı kuruluşun ödemeleri geciktirdiği gerekçesiyle, maçların ilk 60 saniyesinde mücadele etmeyecek ve beIN Media'yı protesto edecek.

Kulüpler Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada maçları yayınlama hakkını elinde bulunduran Digiturk beIN Media Group'un yükümlülüklerini yerine getirmemesinden dolayı Süper Lig ve TFF 1. Lig kulüplerinin bu durumu protesto edeceğini açıkladı. Maçların başlangıcında 60 saniye boyunca takımlar mücadele etmeyecek ve tepkilerini bu şekilde yansıtacak.

YAYIN ÜCRETİNİN 300 MİLYONUNU DEVLET KARŞILADI

Türk futbolunda naklen yayın haklarının sahibi beIN Sports ile kulüpler arasındaki ödeme krizinin devlet bütçesine maliyeti 300 milyon TL oldu. Katarlı şirketin pandemi koşullarını gerekçe göstererek gereken ödemeyi yapmaması, Süper Lig ve 1. Lig kulüplerinin de şirketin istediği indirimi kabul etmemesi üzerine aradaki farkı devlet üstlenmişti. Geçtiğimiz ay yapılan anlaşma uyarınca, 300 milyonluk farkın devlet kasasından ödenmesi kararlaştırılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN