Suriye'de 4 kentte patlama: 38 ölü

Suriye'de 4 kentte patlama: 38 ölü

Suriye'de sabah saatlerinde 4 kentte 5 ayrı patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre patlamalarda en az 38 kişi öldü.

Sptunik'in haberine göre, Suriye'nin Tartus kentinde çifte patlama meydana geldi. Suriye'den ilk patlama haberi Rus donanmasına da ev sahipliği yapan Suriye’nin Tartus kentinden geldi. Kentin girişindeki Arzuna Köprüsü çevresinde çifte patlama yaşandı. 

SANA'nın haberine göre, Tartus'un yanı sıra başkent Şam'ın kırsalında ve Humus'ta da patlamalar meydana geldi. Humus'taki askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda, iki askerin hayatını kaybettiği belirtildi. Hastane kaynakları patlamada yedi kişinin de yaralandığını kaydetti. 

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Öte yandan AFP, Haseke'de bir patlama yaşandığını ve en az beş kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. IŞİD, ‘haber ajansı’ Amaq üzerinden bir açıklama yayınlayarak saldırıyı üstlendi.

SANA ülke genelindeki patlamalarda toplam 38 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. Haberde ölenlerden 40'ının Tartus'taki çifte patlamada hayatını kaybettiğine dikkat çekildi.

16-09/05/666.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN