Suriye'de en az 588 kişi tutuklandı

Suriye'de en az 588 kişi tutuklandı

SNHR, Suriye'deki iç savaşta çatışan farklı gruplar tarafından tutuklanan kişiler hakkında ekim raporunu yayımladı. Rapora göre Suriye'de ekim ayında aralarında kadın ve çocukların da olduğu en az 588 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Raporda, "Ağ olarak geçen ay içerisinde büyük çoğunluğu Suriye rejimi güçleri tarafından 36'sı çocuk 59'u kadın en az 588 kişinin tutuklandığını belgeledik" ifadeleri kullanıldı.

"Rejim kendi kontrol ettiği bölgelerde muhaliflerle bağı olan kişileri ve insani yardım çalışmalarında yer alanları tutukluyor." denilen raporda, söz konusu süre içerisinde Esed rejiminin 29'u çocuk, 54'ü kadın en az 426 kişiyi kendi kontrol ettiği bölgelerde tutuklayarak gizli yerlerde tuttuğu belirtildi.

9 AYDA 5 BİN 397 KİŞİ TUTUKLANDI

Terör örgütü PKK/PYD'nin de, çoğunluğunu aktivist medya çalışanı ve muhaliflerin oluşturduğu 3'ü çocuk 2'si kadın en az 78 kişiyi tutukladığının altı çizilen raporda, terör örgütü DEAŞ'ın ise 4'ü çocuk 3'ü kadın en az 41 kişiyi alı koyduğu aktarıldı.

Raporda, askeri muhaliflerin 29, Esed rejimi karşıtı Heyet Tahrir Şam'ın (Şam Kurtuluş Kurulu) ise 14 kişiyi tutukladığı bildirildi.

Rapordaki verilere göre, bu yılın ocak-ekim döneminde ise ülkede toplamda en az 5 bin 397 kişi farklı gruplar tarafından tutuklandı.

Çocukların ve kadınların bir an önce serbest kalmaları çağrısında bulunan raporun tavsiyeler bölümünde, Esed'e garantörlük yapan Rusya'dan, rejimin gerginliği azaltma bölgeleri anlaşmasını başarısızlığa uğratma çabalarının önüne geçmesi talep edildi.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da 30-31 Ekim'de düzenlenen Suriye toplantısında taraflar, esir ve tutuklu değişimi konusunu ayrıntılı olarak ele almış, ancak uzlaşma sağlanamamıştı.

Taraflar, bu konu üzerinde çalışmayı sürdürme kararı almıştı.

ANKAR/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN