Suriye'deki Rus hava üssünün yakınlarında Amerikan stratejik bombardıman uçağı görüldü

Suriye'deki Rus hava üssünün yakınlarında Amerikan stratejik bombardıman uçağı görüldü

Rusya’nın Suriye’deki hava üssünün yakınlarında uçan bir B-52 Amerikan stratejik bombardıman uçağının görülmesi, ABD'nin Rusya'ya gözdağı vermesi olarak yorumlandı.

Avia.pro isimli havacılık haberleri sitesinin aktardığına göre, Rusya’nın Suriye’deki Hmeymim Hava Üssü’nün yakınlarında uçan, ABD Hava Kuvvetlerine ait bir B-52 stratejik bombardıman uçağı saptandı.

Amerikan uçağının Rus üssüne yaklaştığı evvelki gün tespit edildiği belirtilen haberde, B-52’nin Yunanistan’ın güneyinden ve Kıbrıs’ın yakınından geçerek, Hmeymim Hava Üssü’nün bulunduğu Lazkiye’nin yakınından yoluna devam ettiği kaydedildi.

B-52’nin rotasının tam olarak bilinmediği, ancak uçağın Suriye sınırı üzerinden büyük bir olasılıkla Lübnan’a doğru uçabileceği ifade edildi.

"RUSYA'YA GÖZDAĞI"

Amerikan uçağının Rus üssüne neden yaklaştığının da bilinmediğini belirten Avia.pro, bununla birlikte uzmanların ABD’nin bu şekilde Rusya’ya gözdağı vermenin peşinde olabileceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN