Suriye'den sonra İran sınırına 'güvenlik duvarı'

Suriye'den sonra İran sınırına 'güvenlik duvarı'

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Türkiye-Suriye sınırında inşa ettiği 'Güvenlik duvarı'nın bir benzerini, Türkiye - İran sınırında yapmaya başladı. Ağrı Valisi Süleyman Elban, Türkiye - İran sınırında yapımına başlanan güvenlik duvarı inşaatında incelemelerde bulundu.

İran ve Türkiye arasındaki sınır hattı boyunca 2 metre genişliğinde 3 metre yüksekliğinde ve 7 ton ağırlığındaki seyyar blokların yerleştirilme çalışmaları sürdürülüyor. Güvenlik duvarının İran sınırında örülme çalışmalarında Vali Süleyman Elban, inceleme yaptı.

İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin ile birlikte İran sınırına giden Vali Süleyman Elban, Milli Savunma Bakanlığınca TOKİ’ye yaptırılan Ağrı sınırındaki Güvenlik duvarı inşaatı yapılan bölgeye çıktı. Güvenlik duvarı ile ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Elban, daha sonra sınırda görev yapan  4. Hudut Tabur Komutanlığını ziyaret etti.

Vali Elban,  komutanlığın şeref defterini imzaladı ve sınırı bekleyen Mehmetçiklerle birlikte yemek yedi.

AĞRI / DHA







İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN