Suriye'nin Haseke ilindeki rejim - PYD çatışması sona erdi - Son dakika haberleri

Suriye'nin Haseke ilindeki rejim - PYD çatışması sona erdi - Son dakika haberleri

Suriye rejiminin haber ajansı SANA ve devlet televizyonu, Haseke ilinde, rejim ile terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD, bir haftadır devam eden çatışmaları durdurduklarını açıkladı.

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke ilinde, Beşşar Esed rejimi ile terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD, bir haftadır devam eden çatışmaları durdurduklarını duyurdu.

YEREL KAYNAKLAR DOĞRULADI

Suriye rejiminin haber ajansı SANA ve devlet televizyonu, Haseke'de ordu güçleriyle örgüt arasındaki çatışmaların 14.00'te durdurulduğu haberine yer verdi.

AA'ya bilgi veren yerel kaynaklar, rejimle örgüt arasındaki çatışmaların 14.00 sularında durduğunu doğruladı.

PYD YERİNE PKK DENİLDİ

Rejim medyasının haberinde, "PYD" yerine "PKK" ifadesini kullanması ve uzlaşmaya ilişkin ayrıntı vermemesi dikkati çekti.

PYD'nin sosyal medya hesaplarında ise rejimle sağlanan "ateşkes"e göre, Haseke'de ele geçirdiği yerlerin PYD'nin kontrolünde kalacağı, rejimin tüm askerlerini şehrin dışına taşıyacağı, kent merkezindeki güvenli bölgede yalnızca sivil polis gücü kalacağı iddia edildi.

NELER YAŞANDI?

Terör örgütü PYD'ye bağlı güçler gün içinde Haseke kent merkezinin güneyindeki Guveyran, batısındaki Nişva ve Zuhur mahallelerinde kontrolü sağlamış, rejime ait postane, cezaevi ve göç idaresi merkez binası gibi kurumların denetimini ele geçirmişti.

PYD, rejim güçlerini kent merkezindeki güvenli bölgede kıstırmıştı.

Rejim ordusu, geçen hafta başlayan çatışmalarda Haseke'de PYD'nin kontrolündeki mahalleleri savaş uçakları ve toplarla hedef almıştı. PYD güçleri saldırıya Haseke merkezindeki rejim karargahlarını havan toplarıyla vurarak karşılık vermişti.

HASEKE/ANKARA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN