Suudi Arabistan Formula 1'e en çok para ödeyen ülke olacak

Suudi Arabistan Formula 1'e en çok para ödeyen ülke olacak

2021'de Formula 1'de yer almaya hazırlanan Suudi Arabistan, organizasyon yönetimine en çok para harcayan ülke olacak.

İngiliz Daily Mail gazetesi, Suudi Arabistan'ın 2021 yılında Formula 1'e ev sahipliği yapmak için Liberty Media ile anlaştığını iddia etti. Son aylarda Suudi Arabistan'ın Formula 1'e ev sahipliği yapacağı yönünde önemli iddialar bulunuyordu.

GÖRÜŞMELER RESMİYETE DÖKÜLDÜ

Flavio Briatore de Suudi Arabistan ve Formula 1 arasında önemli görüşmeler yapıldığını dile getirmişti. Şimdi ise Daily Mail, Suudi Arabistan ve Formula 1 arasındaki görüşmelerin resmiyete döküldüğünü iddia etti.

FORMULA 1'E EN ÇOK PARA ÖDEYEN ÜLKE OLACAK

Motorspor Türkiye'de yer alan habere göre, Formula 1 ve Liberty arasında anlaşma yapıldığını, ilk yarışın da 2021 yılında yapılacağını yazdı. Suudi Arabistan, yarışın yapılması için yıllık 60 milyon dolar ödemeyi kabul etmiş gibi görünüyor.

Böylelikle Suudi Arabistan, yarış yapılması için en çok para ödeyen ülke konumuna gelecek.

CİDDE'DE CADDE YARIŞI DÜZENLENECEK

İlk yarışın Cidde şehrinin caddelerinde yapılması planlanıyor. Yarış, 2022 yılında ise tamamen sıfırdan hazırlanan yeni bir yarış pistinde yapılacak.

Yarışın hayatı zorlaştıran boğucu sıcaktan kaçınmak amacıyla sezon başında yapılması planlanıyor. Yüksek ücretle Avustralya GP'nin yerine sezonun açılış yarışı haline gelebilirler.

SPONSPOR DA BULUNDU

F1'in ayrıca Suudi petrol devi Aramco ile küresel bir sponsorluk anlaması yaptığı söyleniyor. Yarışa Aramco Suudi Arabistan Grand Prix'si ismi verilecek.

Ülke geride kalan iki yıllık süreçte Şampiyonlar Yarışı, Formula E ve Dakar Rallisi gibi önemli etkinliklere ev sahipliği yapmaya başlamıştı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN