Suudi Arabistan ve BAE gemilerine saldırı düzenlendi

Suudi Arabistan ve BAE gemilerine saldırı düzenlendi

Körfez ülkelerinden Suudi Arabistan ve BAE'ye ait pertol gemilerine saldırı düzenlendi. Gemilerin ABD'ye petrol taşıdığı açıklandı.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el-Falih, iki petrol tankerlerinin Birleşik Arap Emirlikleri'nin Fujairah limanı açıklarında "sabotaj saldırısına" uğradığını açıkladı.

Resmi haber ajansı SPA'nın aktardığına göre bakan gemilerde ölü ya da yaralı olmadığını ancak ciddi hasar yaşandığını söyledi.

ABD'YE PETROL TAŞIYORDU

Enerji bakanı, saldırılardan birinin Amerika Birleşik Devletleri'ne götürmek üzere ham petrol yüklenmesi için Ras Tanura limanına doğru ilerleyen ülkenin resmi petrol şirketi Suudi Aramco'ya ait gemide yaşandığını belirtti.

Pazar günü de Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığı ülkenin dört ticari gemisine "sabotaj operasyonu" yaşandığını duyurmuştu. Bakanlık can kaybı olmadığını kaydederken sabotaj hakkında detaylı bilgi vermedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN