Suudi Arabistan Veliaht Prensi: Aramco saldırısı gerçek bir irade testi

Suudi Arabistan Veliaht Prensi: Aramco saldırısı gerçek bir irade testi

Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Selman, Aramco saldırısının uluslararası güvenlik ve istikrarı tehdit eden gerçek bir irade testi olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Aramco tesislerine yapılan saldırının, sabotaj karşısında uluslararası güvenlik ve istikrarı tehdit eden gerçek bir irade testi olduğunu vurguladı. Görüşmede, Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in, dünya ekonomisini ve enerji arzını etkileyen Suudi Arabistan’daki enerji tesislerine yapılan saldırıları kınadı. Prens Selman’ın ayrıca, Güney Kore’ye hava savunma konusunda işbirliği teklif ettiği kaydedildi.

Aramco’ya ait iki tesise Cumartesi günü insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlenmesi sonucu yangın çıkmıştı. Husiler ise saldırıları üstlendiğini ve her an yeniden saldırabileceklerini duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN