Suudi Arabistan'da Fransız Konsolosluğu çalışanına bıçaklı saldırı

Suudi Arabistan'da Fransız Konsolosluğu çalışanına bıçaklı saldırı

Son dakika haberi... Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde Fransız Konsolosluğu'nda çalışan bir güvenlik görevlisi bıçaklı saldırıya uğradı. Güvenlik görevlisi yaralanırken Suudi vatandaşı olduğu belirtilen saldırgan yakalandı.

Suudi Arabistan devlet televizyonunun geçtiği son dakika bilgisine göre, Cidde kentinde bulunan Fransız Konsolosluğu’nda çalışan bir güvenlik görevlisi bıçaklı saldırıya uğradı. Güvenlik görevlisi yaralanırken Suudi vatandaşı olduğu belirtilen saldırgan yakalandı.

Euronews'in haberine göre; Suudi yetkililer saldırının amacına ilişkin henüz bir netlik olmadığını kaydederken olayın Fransa'ya yönelik protesto ve boykotların yaşandığı günlerde gerçekleşmesi nedeniyle gözler yapılacak soruşturmadan çıkacak sonuca çevrildi.

Gelişmeler üzerine Fransa'nın başkent Riyad'daki büyükelçiliğinden ülkedeki Fransız vatandaşlarına en üst seviyede tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

Suudi Emniyet Söcüsü Muhammed el-Ghamdi 40 yaşındaki saldırganın derhal yakalandığını açıklarken görevlinin de hastanede tedavi altında olduğu kaydedildi.

KİLİSEDE İKİ KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Fransa'nın Nice kentinde bulunan Notre-Dame Kilisesinde de bıçaklı saldırı düzenlenmiş, iki kişi öldürülmüştü. Saldırı 'terör eylemi' olarak değerlendirilirken, bir şüphelinin gözaltına alındığı bildirilmişti. Polis kaynakları, bir kadının başı kesilerek, bekçinin ise kaçmaya çalışırken öldürüldüğünü söylemişti. 

Fransa'nın başkenti Paris'te de 16 Ekim'de ifade özgürlüğü ile ilgili dersinde Hz. Muhammed'in karikatürlerini gösteren öğretmen Samuel Paty başı kesilerek öldürülmüştü. Soruşturmada Samuel Paty'i öldüren Abdoulakh A.'nın ailesinden dört kişi, Paty'nin çalıştığı okuldaki bir veli ve 'radikal İslamcı' olmakla bilinen bir kişinin yanı sıra beş öğrenci gözaltına alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN