Süveyş'i tıkayan gemi kıpırdadı... Motorları tekrar çalıştı

Süveyş Kanalı'nda karaya oturarak deniz ticaretinde de ciddi tıkamalara neden olan dev gemi yeniden yüzdürüldü. Mısır Cumhurbaşkanı Müsteşarı İhab Memiş de geminin kurtarıldığını ve fiilen yüzdürüldüğünü duyurdu.

Süveyş Kanalı'nı yaklaşık bir hafta tıkayan 'The Ever Given' adlı dev gemi yeniden yüzdürüldü.

Reuters'a konuşan kaynaklar, dev geminin yapılacak incelemelerden sonra hareket ettirileceği belirtti. Geminin ilk önce pruvasının yerinden oynatıldığı daha sonra motorlarını çalıştırıldığı açıklandı.

"DAHA İŞİMİZ BİTMEDİ"

Süveyş Kanalı Kurumu Başkanı Osama Rabi, Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada "iyi haberler olduğunu" ve geminin bir bölümünün oynatıldığını söyledi.

01-001.jpg2018'de inşa edilen ve Evergreen Marine adlı Tayvan şirketi tarafından işletilen The Ever Given'ın Süveyş Kanalı'nda şimdiye kadar karaya oturan en büyük gemi olduğu belirtiliyor.

Römorkörlerin çalışmalarını sürdüreceğini belirten Rabi "Daha işimiz bitmedi, ancak gemi hareket etti" dedi.

02-001.jpg

MISIR'DAN DA İLK AÇIKLAMA

Mısır Cumhurbaşkanı Müsteşarı İhab Memiş de karaya oturan geminin yüzdürülmesi çalışmalarının başarılı olduğunu duyurdu.

Memiş, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, geminin kurtarıldığını ve fiilen yüzdürüldüğünü söyledi. Yerel medyada yer alan haberlerde de geminin normal rotasına döndüğü, motorlarını çalıştırdığı ve hareket etmeye başladığı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN