Süveyş'te zafer çığlıkları... Sıkışan gemi sonunda kurtarıldı

Süveyş Kanalı'nda karaya oturan 'The Ever Given' adlı gemi sonunda yüzdürüldü. Gemiyi kurtaran römorkorlar, büyük çabalar sonrası zafer çığlıkları atıp sirenlerle uğurlama yaptı.

Süveyş Kanalı'nda karaya oturan ve kurtarılması için büyük çaba harcanan gemi sonunda yüzdürülmeyi başardı. 

Yeniçağ'ın ulaştığı görüntülere göre, gemiyi kurtaran römorkorlar, 'The Ever Given' adlı gemiyi sirenlerle uğurladı.

Geminin kurtarılmasının ardından ortaya çıkan zafer görüntüleri de objektiflere yansıdı.

NE OLMUŞTU?

Dünyanın en önemli su yollarından biri olan Süveyş Kanalı'nda 24 Mart'ta dev bir konteyner gemisi, ülkede yaşanan kum fırtınası nedeniyle kıyıya çarparak kaza yapmıştı.

'The Ever Given' isimli geminin sıkışarak geçiş yolunu kapatması sonucu kanalda uzun gemi kuyrukları oluşmuş ve deniz trafiğinin durması nedeniyle ham petrol ve LNG sevkiyatlarında aksamalar yaşanmıştı.

Süveyş Kanalı İdaresi, aynı gün deniz trafiğinin normale döndüğünü açıklamış ancak 25 Mart'ta geminin yeniden hareket edene kadar Süveyş Kanalı'ndaki seyrüsefer trafiğinin askıya alındığını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN