Tahir Elçi cinayetinde kayıp PTT kamerası görüntülerine ulaşıldı

Tahir Elçi cinayetinde kayıp PTT kamerası görüntülerine ulaşıldı

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği olaya ilişkin, kayıp olduğu iddia edilen PTT şubesinin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015’te çıkan çatışmada hayatını kaybeden Baro Başkanı Tahir Elçi olayına ilişkin soruşturma devam ediyor.

Kayıp PTT kamerası görüntüleri ortaya çıktı

Soruşturma kapsamında, olay anında sokağın bir bölümünü çeken PTT’nin güvenlik kamerasındaki 17 dakikalık görüntünün kayıp olduğu iddia edilmişti. Bugün ulaşılan güvenlik kamerası görüntülerinde, basın açıklamasının başladığı saat olan 10.34 ile 10.51 arasındaki görüntüler net bir şekilde görülüyor.

"Basın açıklaması sırasında..."

İleri saat uygulaması nedeni ile 11.34 ile 11.51 olarak görülen görüntülerde, basın açıklamasının olduğu sırada vatandaşların sokakta rahat bir şekilde dolaştığı görülüyor. Görüntüde saat 11.51’de ise teröristlerce sıkılan kurşun seslerinden irkilen vatandaşların paniklediği görülüyor. Daha sonra artan silah sesleri nedeni ile sokakta bulunan vatandaşlar can güvenliklerini sağlamak için sokak araları ve dükkanlara kaçışırken, bu sırada iki polisi şehit eden teröristlerin ellerindeki silahlarla sokağa doğru koştuğu görülüyor.

İşte o görüntüler...

Teröristlerin sokağa doğru kaçmasından bir müddet sonra ara sokaklar ve dükkanlara kaçan vatandaşlardan bazıları, ne olup bittiğini öğrenmek için kafalarını caddeye doğru çıkarıyor. Yoğun çatışma nedeni ile vatandaşlar tekrar içeri girmek zorunda kalıyor.

DİYARBAKIR/İHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN