Tahran'da okullara 3 gün daha 'hava kirliliği' tatili

Tahran'da okullara 3 gün daha 'hava kirliliği' tatili

İran'ın başkenti Tahran'da hava kirliliği nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 3 gün daha tatil edildi.

İran'da Tahran Valisi Enuşirevan Muhsini Bendpey, yoğun hava kirliliği nedeniyle Firuzkuh ve Demavend ilçeleri hariç başkentteki tüm okullarda eğitime 3 gün ara verildiğini duyurdu.

Tahran'da 150 mikrogram/metreküpü aştığı açıklanan hava kirliliği nedeniyle kamyonlara getirilen kısıtlamaların devam edeceği ve tek-çift plaka düzenlemesinin de tüm şehirde uygulanacağı belirtildi.

Öte yandan Elburz eyaletinde de hava kirliliği nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi. 

NE OLMUŞTU?

Ülkede yaşanan hava kirliliği nedeniyle Tahran'ın yanı sıra, Elburz eyaletinin merkezi Kerec, Merkezi eyaletinin merkezi Arak, Doğu Azerbaycan eyaletinin merkezi Tebriz, Batı Azerbaycan eyaletinin merkezi Urumiye ve İsfahan gibi birçok şehirdeki okullarda cumartesi ve pazar günü de eğitime ara verilmişti.

TAHRAN/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN