"Tahşiyecilere kumpas"da tanık polis: Bombalara biz de şaşırdık

"Tahşiyecilere kumpas"da tanık polis: Bombalara biz de şaşırdık

FETÖ'nün ''Tahşiyecilere kumpas kurduğu" iddiasıyla firari sanık Fetullah Gülen ile aralarında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da arasında bulunduğu 9'u tutuklu, 33 sanığın yargılandığı davanın 41. duruşması yapıldı.

FETÖ / PDY'nin 'Tahşiyeciler' olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla, firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davanın 41. duruşması görüldü.

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Hidayet Karaca ile eski emniyet müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 7 tutuklu sanık katıldı. Tahşiye Yayınevi'nin sahiplerinden Mustafa Kaplan da duruşmada müdahil olarak hazır bulundu.

TANIK DİNLENDİ

Duruşmada 3'ü polis 5 kişi tanık olarak dinlendi. Tanıklardan polis memuru U.A., dava konusu olayın yaşandığı dönemde Bahçelievler Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görev yaptığını belirterek, müşteki Turgut Yıldırım'ın Bahçelievler'de gösterdiği adreste el bombası bulunmasına şaşırdığını, çünkü o bölgede daha çok hırsızlık ve uyuşturucu suçlarının işlendiğini ifade etti.

"TAKVİYE EKİP OLARAK GİTTİK"

Operayona takviye ekip olarak katıldığını belirten tanık polis memuru U.A, "Bir şahısı evinden aldık. Bu kişi Turgut Yıldırım'dı. Gösterdiği dergah veya kütüphane gibi bir yere gittik. Bahçelievler asayiş ekibi olarak 3 kişiydik. TEM ekipleri de vardı. Arama gerçekleştirildi. Takviye ekip olduğumuz için bu gibi işlerde aramalara pek katılmaz, çevre kontrolü yaparız. Hedef şahıs tek kişi olduğu ve çevre güvenliğine gerek duyulmadığı biz de için içeri girdik. Salonda şahsın yanında durduk, bazen aramaya da katıldık" dedi.

"EL BOMBASI ÇIKINCA BİZ DE ŞAŞIRDIK"

TEM ekiplerinin evde bekleyen Turgut Yıldırım'ın namaz kılmasına müsaade etmediklerini ve arama başladıktan yaklaşık yarım saat sonra salondaki vitrinde el bombalarının bulunduğunu anlatan U.A, "Turgut Yıldırım'ın 'Bunlar nereden çıktı' şeklinde tepkisi oldu, çok şaşırdı. Haddinden fazla polis vardı orada. İstihbarat polisleri de bulunuyordu. Arama yapılan yer Siyavuşpaşa'da olduğu için bomba çıkmasına biz de çok şaşırdık. Mekanda el bombası çıkması ve El Kaide gibi lanse edilmesine biz de şaşırdık. Bu bölgede hırsızlık, uyuşturucu suçları var ancak El Kaide tarzı şeylerin olmayacağı bir mahalle. El Kaide bana orada mantıksız gelmişti" diye konuştu.

Duruşma Perşembe günü kaldığı yerden devam edecek.

İDDİANAME

İddianamede, Fethullah Gülen'e bağlı olan basın ve medya kuruluşları ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün değişik birimlerinde, farklı rütbelerde görev yapan polislerin, 2009-2010 yılında 'Tahşiye' ismi verilen gruba mensup olduğu iddia edilen kişilere yönelik soruşturma işlemlerinde kasten delil uydurulduğu, kasten aleyhe algı oluşturulduğu, soruşturmanın altyapısının tamamen Fethullah Gülen'in emir ve talimatları altında kasıtlı olarak oluşturulduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN