Tanıklar lehinde deliller aleyhinde

Tanıklar lehinde deliller aleyhinde

Cuntacıların emrine uymayıp tankları kışladan çıkartmadığı iddia edilen Edremit Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ünlü’nün ismi, darbecilerin atama listesinde olduğu için tutuklandı. Ancak mahkemeye çıkan bütün tanıklar Tuğgeneral’in darbecilere karşı direndiğini savundu.

KENAN BUTAKIN / İSTANBUL

FETÖ’nün darbe girişiminde cuntacılar İzmir’de tank ve zırhlı araçları tugaylardan çıkartamadı. Örgüt üyesi eski Ege Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen’in, tank ve zırhlı araçları çıkartmayı emrettiği eski Edremit 19’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihayet Ünlü’nün, cuntacılara karşı çıktığı tanık ifadelerine yansıdı. Hain kalkışmadan kısa süre sonra ise, darbecilerin atama listesinde isminin karşısında ‘devam’ yazan Ünlü tutuklandı. Darbe girişiminin üzerinden geçen sürede başta Ege Ordu Komutanı Abdullah Recep ve birçok subayın ifadesinde de Ünlü’nün darbecilerle mücadele ettiği kaydedildi. Tutukluğu devam eden Ünlü için de geçtiğimiz ay 3 sayfalık bir iddianame hazırlandı. İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden ana davayla birleştirilen iddianamede, Ünlü’nün atama listesindeki isminin karşısında ‘görevine devam’ denildiği ve bankadan bozdurduğu 70 doların arasında üç adet 1 dolarlık banknot bulunması suçlamaları yer aldı.

Ünlü’nün emrinde olan ve 15 Temmuz gecesi kendisinin talimatıyla araçları kışla dışına çıkartmayan subayların ifadelerinden yola çıkan ailenin avukatları da 10’uncu defa tahliye talebinde bulundu. Tahliye talebinde 1 dolarların Kepsut Ziraat Bankası’nda bozdurulan 70 dolar arasından çıktığı belgeleriyle sunuldu. Ege Ordu Komutanlığı İdari Tahkikat Raporları’nı da gerekçe gösteren avukatlar, tahliye talebinde şunları kaydetti: “Duruşmalarda dinlenilen bütün tanıklar müvekkilin 16 Temmuz 2016 tarihinde saat 00.15 ile 00.30 arasında tüm ana ast birlik komutanlarını toplayarak sözde darbe emrinin yasa dışı olduğunu ve bu emre uyulmayacağını söylediğini belirtti. Araçları dışırı çıkarmayan Ünlü’nün, saat 3.30 sularında birlik komutanlarına sözde darbe emrine uyulmayacağına dair yazılı emir verdiği de anlatıldı.”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN