Tarık Akan neden öldü hastalığı neydi? İşte ölmeden önce Akan'ın son hali

Tarık Akan neden öldü hastalığı neydi? İşte ölmeden önce Akan'ın son hali

Milyonların gönlünde taht kuran Türk sinemasının usta isimlerinden Tarık Akan hayatını kaybetti. Onu seven vatandaşlar ise 66 yaşında hayatını kaybeden Tarık Akan neden öldü sorusunu merak etmeye başladı. Siz de yazımızdan usta jön hakkında ayrıntıları bulabilir merak ettiklerinizi takip edebilirsiniz. İşte tüm detayları ile usta oyuncunun sağlığı hakkında detaylar ve ölmeden önce son hali...

Yeşilçam'ın unutulmazları arasında yer alan Tarık Akan bu sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu. Hababam Sınıfı ile ününe ün katan oyuncunun ölüm nedeni ile sevenleri tarafından merak konusu oldu. Peki Tarık Akan neden öldü hastalığı neydi? 66 yaşında hayata gözlerini yuman oyuncu hakkında sosyal medyada milyonlarca mesaj atıldı. 7'den 70'e hemen hemen her kesimin gönlünde taht kuran Akan 1982'de Cannes'da 'En İyi Erkek Oyuncu' adayı olurken, 1985'te Berlin Film Festivali'nde 'Gümüş Ayı Mansiyon Ödülü'nü almıştı. İşte usta oyuncunun ölüm nedeni ve yakalandığı hastalık...

66 YAŞINDA VEFAT ETTİ

Hayatını kaybeden ünlü sanatçı Tarık Akan'ın ağabeyi Turgut Üregül, acı haberi gece saat 01.00'de aldığını belirterek, “Dün buradaydım, rahatsızdı” dedi. Üregül, kardeşinin kanser tedavisi gördüğünü belirterek, cenazenin defnedileceği yerin henüz kesinleşmediğini söyledi. Sosyal medyada binlerce taziye mesajı yayınlandı. 66 yaşındaki Akan bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu. 111 film ve 4 dizide rol alan ünlü oyuncu, 1982'de Cannes'da 'En İyi Erkek Oyuncu' adayı olurken, 1985'te Berlin Film Festivali'nde 'Gümüş Ayı Mansiyon Ödülü'nü almıştı.

"GÜNDE 4 PAKET SİGARA İÇİYORDU"

Ünlü oyuncunun vefat haberi ile birlikte sosyal medyadan ve TV kanallarında onun sağlığı hakkında onlarca açıklama yapıldı. Tarık Akan'ın 66 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından, ünlü aktörün arkadaşı ve meslektaşı Müjdat Gezen, Akan'ın ölüm nedeninin sanıldığı gibi akciğer kanseri değil karaciğer kanseri olduğunu söyledi. Gezen, "Akciğer kanserinden değil, maalesef karaciğere sıçramıştı. Akciğeri hemen hemen kurutmaya yakın, halletmişlerdi ama karaciğere sıçramıştı. Günde 4 paket sigara içiyordu. Eleştirdiğim tek yanı buydu" dedi.

16-09/16/3174421721_a38d2c1a36_o-1474012959.jpg

AKCİĞER DEĞİL KARACİĞER

Ünlü oyuncu Müjdat Gezen vefat eden Akan'ın sağlık durumuna ilişkin bilinen yanlışı şöyle düzeltti. Gezen, Akan'ın ölüm nedeninin sanıldığı gibi akciğer kanseri değil karaciğer kanseri olduğunu söyledi. Gezen, "Akciğer kanserinden değil, maalesef karaciğere sıçramıştı. Akciğeri hemen hemen kurutmaya yakın, halletmişlerdi ama karaciğere sıçramıştı. Günde 4 paket sigara içiyordu. Eleştirdiğim tek yanı buydu" dedi.

KARACİĞER KANSERİ NEDİR?

Karaciğer kanserlerine tüm kanserler içinde daha az rastlanır. Batı toplumlarında daha nadir rastlanan bir tümördür ve özellikle hepatit B infeksiyonunun yaygın olduğu Güneydoğu Asya ve Güney Afrika’da görülür. Karaciğer kanserleri çoğunlukla hepatosit adı verilen karaciğer hücrelerinden köken alırlar. Bu nedenle, karaciğer kanserlerinin %85-90’ına hepatosellüler kanser adı verilir.

16-09/16/tarik-akan-ve-mujdat-gezen.png

RİSK FAKTÖRÜ

Karaciğer kanserine neden olan etkenler tam olarak bilinmemekle birlikte toplumda risk altında olan kişiler mevcuttur. Hepatit B ve hepatit C virüsüyle sarılık hastalığı geçirip virüs taşıyıcısı olanlarda karaciğer kanseri riski artmaktadır. Bu virüsler kan yoluyla ve cinsel yolla insandan insana bulaşır. Karaciğer kanseri, bu tür virüs infeksiyonları görüldükten yıllarca sonra ortaya çıkabilir. Hepatit virüsleriyle yakınmanız olmadan da hastalığı geçirebilirsiniz ve ancak kan testleri ile hastalığı geçirdiğiniz anlaşılabilir. Yine, siroz hastalarının %5’inde de karaciğer kanserine yakalanma riski vardır. Ayrıca, mısır, yer fıstığı ve diğer tahıllarda yaşayan Aspergillus adı verilen mantarların ürettiği aflatoksin adı verilen zehirler de karaciğer kanserine neden olabilir. Erkeklerde, 60 yaşın üzerindekilerde ve ailesinde karaciğer kanseri olanlarda da riskte artış mevcuttur.

16-09/16/15490744715_7466ca1857_o.jpg

BELİRTİLERİ

Karaciğer kanserleri sıklıkla karında şişkinlik, karnın sağ üst kısmında sırta vuran ağrı, kilo kaybı, iştahsızlık, ateş ve ciltte sararma, idrar renginde koyulaşma gibi sarılık bulguları ile ortaya çıkar. Bu yakınma ve bulguların hiç birisi karaciğer kanserine özgün değildir. Bu nedenle, benzer yakınmaları olan kişilerin doktora başvurması gerekmektedir.

Milyonların gönlünde taht kuran Türk sinemasının usta isimlerinden Tarık Akan hayatını kaybetti. Onu seven vatandaşlar ise 66 yaşında hayatını kaybeden Tarık Akan neden öldü sorusunu merak etmeye başladı. Siz de yazımızdan usta jön hakkında ayrıntıları bulabilir merak ettiklerinizi takip edebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN