Tartus limanı ihalesi Rus şirkete verildi

Tartus limanı ihalesi Rus şirkete verildi

Suriye Ulaştırma Bakanı Ali Hammud, ülkenin en büyük limanı olan Tartus limanı işletmesinin Rus şirketi Stroytransgaz'a verildiğini açıkladı.

Suriye'nin en büyük limanı Tartus'un işletmesinin 49 yıllığına Rus şirket Stroytransgaz'a verildiği açıklandı. Açıklamayı Suriye Ulaştırma Bakanı Ali Hammud yaptı. 

500 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Limanın işletme ihalesini alan Rus şirketin yaklaşık 500 milyon dolarlık bir yatırım yapacağı öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Hammud, Tartus limanının büyük gemiler için uygun olmadığını da belirtti.

19-04/28/asd_9764.jpgTartus Limanı Suriye'nin en büyük limanı olma özelliği taşıyor.

"Mevcut tesisler 30-35 tondan ağır gemiler için uygun değil, 100 tondan ağır kargo gemilerinin yanaşmasını sağlayacak oldukça derin rıhtımlar sağlamamız gerekiyor" ifadelerini kullanan Hammud, limanın kapasitesinin artırılacağını da belirtti. 

RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA

Rusya'dan konuyla ilgili açıklamayı Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov yaptı. Borisov konuya ilişkin, “Olumlu eğilim göstermesi gereken kilit konu Tartus limanının kullanımıdır. Bu konuda çok iyi ilerledik ve bir hafta içerisinde kontratın imzalanmasını ve Tartus limanının 49 yıllığına Rusya’ya devredilmesini umuyoruz” dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN