Taşeron sınavı genel kültür soru örnekleri: 2018 taşeron sınavı çözümlü örnek sorular

Taşeron sınavı genel kültür soru örnekleri: 2018 taşeron sınavı çözümlü örnek sorular

2018 taşeron sınavı genel kültür soruları haberimizde. Taşeron sınavına girecek adaylar özellikle çözümlü genel kültür sorularını merak ediyor. Taşeron kadro sınavına 700 bin taşeron işçi giriyor. Taşeron sınavını her kurum kendi bünyesinde yapıyor. Bu nedenle sorular her kuruma göre farklılık gösteriyor. Ancak taşeron sınavlarında genel kültür soruları birbirine benziyor. İlk bilgisayarın adı nedir, bakanların isimleri gibi soru örnekleri ile sık sık karşılaşılıyor. İşte tüm detaylar. ..

Taşeron sınavı genel kültür soruları  ve  2018 taşeron sınavı çözümlü örnek sorular konu başlıkları 3 Mart ile 22 Mart arasında yapılan Taşeron kadro sınavına giren yaklaşık 700 bin işçi tarafından merak ediliyor. Her kurum taşeron işçi sınavını farklı bir tarihte yapacağından kesin sınav tarihi kurumlara göre değişiyor. Taşeron sınavı genel kültür sorularında ilk bilgisayarın adı ne? Bakanların isimleri neler? gibi bilgiler sorulurken adaylar internet ortamında soru örnekleri arıyor. 

Binlerce taşeron işçi ilk kez yapılacak olan sınav hakkında internette 'Taşeron sınavı genel kültür soru örnekleri ve  2018 taşeron sınavı çözümlü örnek sorular ' diye aratsa da her kurum farklı soru hazırlıyor. Sınavlarda ilk bigisayarın adı ne ve ya bakanların ismi ne gibi sorular da soruluyor. Sınava katılan işçilerin başarılı sayılabilmesi için taşeron işçi sınavından en az 50 puan alınması gerekiyor. 

2018 TAŞERON GENEL KÜLTÜR SORULARI NASIL? 

Kadro sınavı, kurumların kendi bünyesinde yapılacağı için sorular da halihazırda bu pozisyonda çalışan ve kadroya geçtiğinde aynı pozisyonda çalışmaya devam edecek olan personelin yetkinliğine dayalı olacak. Süreçle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na yöneltilen "Yaptığı işle alakalı bir sınava mı girilecek?" sorusuna, "Yaptıkları işle alakalı olacak. Bunun detaylarını, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ile oluşturacağız." cevabının gelmesi, soruların doğrudan pozisyonun yetkinliğine dayalı olduğunu destekledi.

18-03/06/taserona-kadro-sinavi-1520333278.jpg

İŞTE TAŞERON SINAVI GENEL KÜLTÜR SORU ÖRNEKLERİ

Taşeron personel kadro örnek genel kültür sınav soruları ve cevapları

Soru 1) Aşağıdakilerden hangisi sivil toplum örgütü değildir?

A) Dernekler 
B) Vakıfar 
C) Sendikalar 
D) Mahkemeler 

Soru 2) Aşağıdakilerden hangisi hoşgörülü bir davra-nış örneğidir?

A) Farklı düşüncelere saygı göstermek
B) Konuşurken başkalarının sözünü kesmek
C) Farklı düşüncelere sahip olanlarla kavga etmek
D) Kendi görüşlerimizi başkalarına zorla kabul et-tirmek

Soru 3) Halkın, kendi özgür iradesiyle doğrudan doğ-ruya ya da dolaylı olarak yöneticilerini belir-lemesi, aşağıdaki terimlerden hangisiyle ifa-de edilir?

A) Seçilme 
B) Seçme 
C) Atanma 
D) Terfi

Soru 4) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre aşa-ğıdakilerden hangisi, yasama organının görevlerindendir?

A) Topluma eğitim, sağlık, güvenlik gibi hizmetle-ri vermek
B) Bireylerin birbirleriyle ve devletle olan uyuşmazlıklarını çözmek
C) Yasa koymak, değiştirmek ve kaldırmak
D) Memleketin iç ve dış siyasetini saptamak

Soru 5) Aşağıdakilerden hangisi, insanların davranışla-rını belirleyen yazılı toplum kurallarındandır?

A) Adetler 
B) Gelenekler 
C) Görenekler 
D) Hukuk kuralları

Soru 6) Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de farklı iklimtiplerinin görülmesinde rol oynar?

A) Nüfus 
B) Yükselti farkı
C) Bitki örtüsü 
D) Yeraltı kaynakları

Soru 7) Aşağıdaki coğrafi bölgelerimizden hangisininyeryüzü şekilleri daha engebeli ve dağlıktır?

A) İç Anadolu Bölgesi
B) Marmara Bölgesi
C) Doğu Anadolu Bölges
D) Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Cevap Anahtarı : 1.D,2.A,3.B,4.C,5.D,6.B,7.C

18-03/06/taserona-kadro-sinav-sonuclari-1520333289.jpg

TAŞERON KADRO SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK

Taşeron işçilerin kadro sınavı, her kurumun sınavını kendi bünyesinde gerçekleştirecek olması dolayısıyla farklı tarihlerde gerçekleşebilecek. Resmi Gazete'de yer alan takvimde tavsiye edilen 3-22 Mart tarih aralığı, çoğu kurum tarafından baz alınacak. 21-23 Şubat tarihinde yapması gereken itiraz sürecini yetiştiremeyen ve kesin listeyi geç yayımlayan kurumların, sınav sürecini bu tarih aralığının dışında gerçekleştirmesi beklenebilir.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 696 sayılı KHK ile 375 sayılı KHK hükümlerine göre adaylara sınav yapılması öngörülüyor.

ÖSYM İnsan Kaynakları Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına göre sınav günü belirlendiği açıklandı.

27 Şubat 2018 tarihinde saat 09:00'da yapılacak olan sınava; temizlik hizmetleri, bahçe bakım, yemekhane, ulaşım, tamir ve bakım grubu için sözlü sına yapılacak.

28 Şubat 2018 tarihinde saat 09:00'da : Büro işleri, ofis hizmetleri, sekreterya, kamera kayıt, sınav evrak tarama iş grubu sözlü sınava alınacak.

01 Mart 2018 tarihinde saat 09:00'da ise teknik destek, aday danışma hizmetleri, mühendislik sınavı yapılacak. Adayların sözlü sınavdan en az 50 almaları gerekli olacak.

2 Mart 2018 tarihinde saat 09:00'da güvenlik hizmetleri 8 Mat 2018 tarihinde saat 10'da istanbul Koordinatörlük personel iş grubu için sınav yapılacak.

13 Mart 2018 tarihinde saat 09:00'da koordinatörlük personeli iş grubu içi sözlü sıanv gerçekleştirilecek.

Kocaeli Üniversitesi’nce çalışan taşeron işçiler için sınav tarihleri belli oldu. KOÜ’de kadro hakkı tanınan 272 taşeron işçi 5, 6 ve

7 Mart tarihlerinde yapılacak olan sınavlara girecek.

KOÜ’den yapılan duyuruya göre sınavlar, Rektörlük Binası İhale Komisyon Toplantı Salonunda yapılacak. Günde iki oturum şeklinde yapılacak olan sınavlar sabah 09:00–12:00 ile 13:00–17:00 saatleri arasında düzenlenecek.

TAŞERON KADRO SINAVINDA HANGİ KONULAR SORULACAK

Kadro sınavı, kurumların kendi bünyesinde yapılacağı için sorular da halihazırda bu pozisyonda çalışan ve kadroya geçtiğinde aynı pozisyonda çalışmaya devam edecek olan personelin yetkinliğine dayalı olacak. Süreçle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na yöneltilen "Yaptığı işle alakalı bir sınava mı girilecek?" sorusuna, "Yaptıkları işle alakalı olacak. Bunun detaylarını, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ile oluşturacağız." cevabının gelmesi, soruların doğrudan pozisyonun yetkinliğine dayalı olduğunu destekledi.

18-03/06/taserona-kadro-sinavi-sonuclari-1520333300.jpg

SINAVDAN SONRAKİ SÜREÇ NASILOLACAK?

Sınavın uygulanmasının ardından sınav kuruluna itiraz 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanını ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılacak. Bu tarihler tavsiye niteliği taşıdığından değişkenlik gösterebilecek. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN