Tayland'da insan kaçakçıları ve büyük şirketlerin 'kölelik' işbirliği

Tayland'da insan kaçakçıları ve büyük şirketlerin 'kölelik' işbirliği

Uluslararası şirketler ve insan kaçakçıları ve polis ksıkacında Arakan Müslümanlarının kölelik dramı Tayland'da içlerinde Arakanlı Müslümanların da bulunduğu göçmenler, karides fabrikalarında kölelik koşullarında çalışıyor.

 Polis, insan kaçakçılığı ve köleliğin üstünü örtüyor. Burada üretilen karidesler, uluslararası zincir marketlerde satılıyor.

AP'nin özel haberine göre Taylandlı yetkililer, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'ne satılmak üzere karides ve deniz mahsülleri üreten fabrikalarda, zorla çalıştırılan 100 Myanmarlı göçmen bulduklarını açıkladı.

Günlerini karideslerin baş ve kuyruklarını çıkarmak, kabuklarını soymak için buzlu su içerisinde geçiren çocukların da dahil olduğu göçmenlerin fotoğrafları yayımlandı.

Göçmenlerin fabrikalarda aylarca, hatta senelerce hiç çıkmadan çalışmak zorunda kaldıkları ifade edildi.

Tayland polisinin yaşanan apaçık köleliğe göz yumduğu ve şirket sahiplerinden rüşvet aldığı belirtildi.

Polisin zaman zaman yaptığı baskınlarda işçiler "kaçak çalışmak" nedeniyle tevkif edilirken, firma sahiplerine soruşturma açılmıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN