Tecavüzle suçlanan Tuma Çelik, Meclis'e sözlü savunmasını verdi

Tecavüzle suçlanan Tuma Çelik, Meclis'e sözlü savunmasını verdi

Tecavüz iddiasıyla hakkında fezleke hazırlanan ve dokunulmazlığının kaldırılması talep edilen Mardin Bağımsız Milletvekili Tuma Çelik, Meclis'e sözlü savunmasını verdi. Meclis Hazırlık Komisyonu Başkanı Ali Özkaya 'Komisyonumuz, görev süresinin de dolacağı 24 Ağustos'ta toplanarak kararını verecektir' dedi.

TBMM Anayasa ve Adalet komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon'un oluşturduğu 1. Hazırlık Komisyonu'na geçen hafta yazılı savunmasını sunan Mardin Bağımsız Milletvekili Tuma Çelik, komisyonun bugünkü toplantısına katıldı.

1. Hazırlık Komisyonu Başkanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Çelik'in, komisyondaki sözlü savunmasında da yazılı savunmasındaki ifadeleri kullandığını aktardı.

SON KARAR 24 AĞUSTOS'TA VERİLECEK

Komisyon üyelerinden CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın, seçim bölgesinde bulunduğu için bugünkü toplantıya katılamadığını ve bu nedenle de karar alamadıklarını anlatan Özkaya "Komisyonumuz, görev süresinin de dolacağı 24 Ağustos Pazartesi günü saat 14.00'te toplanarak kararını verecektir." dedi.

Komisyon, 24 Ağustos Pazartesi günü yapacağı son toplantıda, Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılması ya da milletvekilliğinin devamı yönünde karar çıkacak.

Hazırlık komisyonu, daha sonra makul bir süre içinde raporunu Karma Komisyona sunacak. Karma Komisyon da raporu aldığı tarihten itibaren 1 ay içinde toplanarak, asıl kararı verecek.

NE OLMUŞTU?

Kendisine tecavüz ettiğini belirten müşteki D.K. HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik'ten, şikayetçi olmuştu. Hakkında soruşturma açılan ve fezleke düzenlenen Çelik, 'partisinin zarar görmemesi' için istifa ettiğini açıklamıştı.

Çelik'in istifasının ardından HDP'den "Yapılan incelemenin ardından konu derhal 30 Haziran tarihinde Merkez Disiplin Kurulumuza aktarılmıştır. Merkez Disiplin Kurulu, Çelik hakkında derhal soruşturma başlatmıştır.

Bu işlemin başladığı andan itibaren Meclis Grup Yönetimimiz Çelik’in tüm parti ve Meclis faaliyetlerini dondurmuştur. Merkez Disiplin Kurulumuz konuya ilişkin çalışmasını titizlikle sürdürmektedir" açıklaması yapılmıştı.

Daha sonra HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Çelik'in ihraç edildiğini belirterek "Biraz önce Merkez Disiplin Kurulu'nun kararı ortaya çıktı. Merkez Disiplin Kurulu, Milletvekili Tuma Çelik'i, kesin çıkarma cezasıyla cezalandırmaya karar verdi" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN