5G için geri sayım tamam: Resmi ilan yarın yapılacak

5G için geri sayım tamam: Resmi ilan yarın yapılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Türkiye’nin mobil haberleşme serüveninde yeni bir milat olan 5G teknolojisine geçişin yarın resmen ilan edileceğini duyurdu. 1 Nisan itibarıyla 81 ilde kademeli olarak devreye alınacak olan 5G, iki yıl içinde ülkenin tamamını kapsayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek törenle, Türkiye’nin 5G teknolojisine resmen geçeceğini bildirdi.

32 YILLIK SERÜVENDE YENİ BİR EŞİK

Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’nin mobil iletişim yolculuğunun tarihsel derinliğine dikkat çekti. 23 Şubat 1994’te atılan ilk adımlardan bugüne tam 32 yıl geçtiğini hatırlatan Uraloğlu, 5G ile bu serüvenin en kritik safhasına ulaşıldığını belirtti. Yarınki törenle birlikte Türkiye, haberleşme altyapısında "yüksek hız ve düşük gecikme" dönemini resmen başlatmış olacak.

1 NİSAN’DA 81 İLDE KADEMELİ BAŞLANGIÇ

Yeni teknolojinin yayılım takvimine ilişkin somut bilgiler paylaşan Bakan Uraloğlu, şu yol haritasını çizdi:

1 Nisan itibarıyla 81 ilin tamamında 5G hizmeti kademeli olarak devreye alınacak.

Önümüzdeki iki yıl içerisinde altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla 5G hizmetinin ülkenin en uç noktalarına kadar ulaştırılması hedefleniyor.

SEKTÖREL DÖNÜŞÜMÜN ANAHTARI: OTONOM SÜRÜŞTEN AKILLI TARIMA

Uraloğlu, 5G’nin sadece bir hız artışı değil, endüstriyel bir devrim olduğunun altını çizdi. Yeni nesil şebekenin; otonom araçlardan uzaktan cerrahi müdahalelere, akıllı fabrikalardan yüksek çözünürlüklü medya yayıncılığına kadar pek çok sektörde "oyun değiştirici" bir rol üstleneceğini vurguladı:

"5G ile birlikte akıllı ulaşım sistemleri, otonom sürüş, uzaktan sağlık uygulamaları ve tarım teknolojilerinde köklü bir değişim yaşayacağız. Bu dönüşüm, dijital ekonomimizin lokomotifi olacak."

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN