ChatGBT OpenAI'nin CEO'su Sam Altman, Deepseek'in R1 modeli hakkında övgü dolu sözler kullanarak, özellikle fiyat-performans oranıyla dikkat çeken bu modelin etkileyici olduğunu belirtti. Altman, "Deepseek'in R1 modeli, özellikle sunduğu fiyat noktasında gerçekten etkileyici. Tabii ki biz çok daha iyi modeller sunacağız, ancak yeni bir rakibin ortaya çıkması gerçekten heyecan verici!" ifadelerini kullandı.
Altman, rekabet ortamının kendilerini motive ettiğini belirterek, "Yeni bir rakibin olması gerçekten heyecan verici! Bazı duyurularımız da olacak," ifadelerini kullandı.
deepseek's r1 is an impressive model, particularly around what they're able to deliver for the price.
— Sam Altman (@sama) January 28, 2025
we will obviously deliver much better models and also it's legit invigorating to have a new competitor! we will pull up some releases.
Sam Altman'ın bu açıklaması, yapay zeka sektöründeki rekabetin geldiği noktayı bir kez daha gözler önüne serdi. Deepseek'in R1 modeli, hem özellikleri hem de uygun fiyatı ile dikkat çekerken, OpenAI'ın vereceği yanıt merakla bekleniyor. Sektör temsilcileri, bu rekabetin yapay zeka teknolojilerinde daha hızlı bir ilerlemeyi tetikleyeceği görüşünde birleşiyor.
