Google'dan Rusya'ya yeni yaptırım kararı: Sputnik'e erişim engeli getirildi

Google'dan Rusya'ya yeni yaptırım kararı: Sputnik'e erişim engeli getirildi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin altıncı gününde, Moskova-Kiev heyetlerinin dün Belarus'taki toplantısının ardından Batı'dan ekonomik ve Rus medyasına yönelik yaptırımlar sürüyor. Youtube, Rusya'nın devlet destekli Sputnik televizyonunun kanallarını Avrupa genelinde engelleyeceğini duyurdu. Şirket daha önce başka Rus kanallarının para kazanmasını engellemişti. Google ayrıca Ukrayna'da Maps hizmetini durdurma kararı almıştı.

Rusya ve Ukrayna heyetlerinin Belarus'ta müzakere masasına oturmasının ardından Batılı devletlerin ekonomik ve dijital medyaya yönelik yaptırımları devam ediyor. Dünyanın en büyük video platformlarından Youtube'dan Rusya'ya yeni bir engel gel daha geldi.

SPUTNİK'E ENGEL KARARI

NTV'de yer alan habere göre; Google'ın da sahibi olan Alphabet, devlet desteğiyle çok dilde yayın yapan Sputnik'e engel getirecek.

Youtube Sputnik kanallarının Avrupa genelinde erişime kapatılacağı bildirildi.

İLK YAPTIRIM DEĞİL

Google daha önce de Rusya'ya yaptırım uygulamıştı. Şirket Russian Today (RT) dahil birçok Rus kanalının gelir elde etmesinin önüne geçmişti. Google ayrıca Ukrayna'da Maps hizmetini de durdurmuştu.

FACEBOOK DA YASAKLAMIŞTI

Video hizmetlerinden gelir elde etme özelliğini Facebook da yasaklamıştı.

Facebook’un yöneticilerinden Nathaniel Gleicher Twitter’da yapmış olduğu paylaşımda, “Artık Rus devlet medyasının dünyanın herhangi bir yerinde platformumuzda reklam yayınlamasını veya para kazanmasını yasaklıyoruz. Ayrıca ek Rus devlet medyasına etiketler uygulamaya devam ediyoruz. Bu değişiklikler halihazırda uygulanmaya başlandı ve hafta sonuna kadar devam edecek” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN