Microsoft: Türkiye'de kullanıcıları takip eden bir casus yazılımı engelledik

Microsoft: Türkiye'de kullanıcıları takip eden bir casus yazılımı engelledik

ABD merkezli yazılım şirketlerinden Microsoft; Türkiye, Birleşik Krallık ve İspanya gibi ülkelerde etkili olduğu belirtilen bir casus yazılımı engellediklerini açıkladı.

Windows işletim sisteminin de üreticisi olan Microsoft, İsrail merkezli olduğu belirtilen bir hacker grubunun birçok ülkede etkili olan casus yazılımını engellediklerini açıkladı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Microsoft’un resmi blogunda yer alan açıklamada özellikle hükümet kurumlarının hedef alındığı belirtilirken Türkiye, İspanya, Singapur, Birleşik Krallık, Ermenistan gibi ülkelerden kurum ve kullanıcıların saldırılardan etkilendiği açıklandı.

Microsoft’un Citizen Lab ile birlikte yaptığı çalışma sonucunda hacker grubunun genellikle ‘Candiru’ adını kullandığı tespit edildi. Candiru’nun yüksek meblağlar karşılığında herhangi bir ülkedeki kullanıcının cihazlarını takip edebildiği ve bunu paketler halinde bazı baskıcı hükümetlere sattığı da yine blog yazısında yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN