Teknoloji devi Samsung’dan Rusya kararı

Teknoloji devi Samsung’dan Rusya kararı

Rusya-Ukrayna savaşındaki onuncu güne girilirken, Rusya'ya bir yaptırım da teknoloji devi Samsung'dan geldi. Samsung, Rusya'ya yapılan tüm sevkiyatların askıya alındığını duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal girişiminde onuncu güne girilirken, yeni yaptırımlar ve açıklamalar da gelmeye devam ediyor.

Samsung, Rusya’ya akıllı telefon ve çip dahil olmak üzere tüm ürünlerinin sevkiyatını durdurdu. Şirket ayrıca Ukrayna'ya 6 milyon dolar bağışta bulunacaklarını da açıkladı.

Şirket konuyla alakalı açıklamasında şunları söyledi:

"Mevcut jeopolitik gelişmeler nedeniyle Rusya’ya yapılan sevkiyatlar askıya alınmıştır. Tüm kalbimiz durumdan etkilenenlerle ve önceliğimiz tüm çalışanlarımızın ve ailelerinin güvenliğini sağlamak. Bölgedeki yardım faaliyetlerini aktif olarak desteklemeyi planlıyoruz. Bu amaçla 1 milyon doları tüketici elektroniği ürünleri olmak üzere 6 milyon dolar bağışta bulunacağız. Ayrıca çalışanlarımızdan gelen gönüllü bağışlar da var."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN