Xiaomi 18 Fold'un fiyatı şoke etti: 200 MP Leica kamera, 6.000 mAh batarya

Xiaomi 18 Fold'un fiyatı şoke etti: 200 MP Leica kamera, 6.000 mAh batarya

Xiaomi, yeni nesil katlanabilir amiral gemisi Xiaomi 18 Fold'u Çin'de tanıttı. Şirketin kendi geliştirdiği XRING O3 işlemciden güç alan telefon; 7,58 inç katlanabilir ekranı, 200 megapiksel Leica kamerası, 6.000 mAh bataryası ve 16 GB'a kadar RAM seçeneğiyle dikkat çekiyor. Modelin fiyatı 10 bin 999 yuandan başlarken, sınırlı üretim seramik versiyonunda 15 bin 999 yuana, yaklaşık 2 bin 383 dolara çıkıyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, premium akıllı telefon pazarındaki rekabeti yeni katlanabilir modeli Xiaomi 18 Fold ile büyütüyor. 7 Eylül'de Çin'de tanıtılan cihaz, geleneksel uzun ve dar katlanabilir telefonlardan farklı olarak daha kısa ve geniş bir gövde tasarımına sahip. Xiaomi'nin “orta boy katlanabilir” olarak konumlandırdığı telefon, kapatıldığında 5,38 inçlik dış ekran, açıldığında ise 7,58 inçlik geniş bir çalışma alanı sunuyor.

İKİ EKRANDA DA 120 HZ VE 4 BİN NİT

Xiaomi 18 Fold'un 5,38 inçlik dış ve 7,58 inçlik iç ekranında LTPO OLED panel kullanılıyor.

Her iki ekran da 1 Hz ile 120 Hz arasında değişken yenileme hızını desteklerken, tepe parlaklık değeri 4 bin nite kadar çıkıyor.

İç ekran 2.364 x 1.672, dış ekran ise 1.712 x 1.168 piksel çözünürlüğe sahip. Xiaomi ayrıca katlanabilir panelde çift katmanlı ultra ince cam yapısı kullanıyor.

Telefon açık halde yalnızca 5,02 milimetre kalınlığa sahip. Katlandığında kalınlığı 10,68 milimetreye çıkan cihazın ağırlığı ise 219 gram. Yeni nesil “Dragon Bone” menteşe sistemi de modelin öne çıkan tasarım özellikleri arasında bulunuyor.

XIAOMI'NİN KENDİ İŞLEMCİSİ XRING O3

Xiaomi 18 Fold'un en dikkat çekici yeniliklerinden biri şirketin kendi geliştirdiği XRING O3 işlemcisi.

TSMC'nin 3 nanometre üretim süreciyle geliştirilen işlemci, Xiaomi'nin Qualcomm ve MediaTek gibi üreticilere olan bağımlılığını azaltma stratejisinin önemli adımlarından biri olarak değerlendiriliyor. Reuters'a göre Xiaomi, şirket içi işlemci çalışmalarına bugüne kadar 20 milyar yuanın üzerinde yatırım yaptı.

xioami3.jpg

XRING O3'te yapay zekâ işlemleri için 200 TOPS'a ulaşabilen NPU bulunuyor. Cihazda 12 GB ve 16 GB RAM seçeneklerinin yanı sıra 256 GB, 512 GB ve 1 TB depolama seçenekleri sunuluyor. En üst modellerde LPDDR6 bellek teknolojisi kullanılıyor.

200 MP LEICA ANA KAMERA

Xiaomi, kamera tarafında Leica ile iş birliğini 18 Fold'da da sürdürüyor.

Telefonun arkasında üçlü kamera sistemi bulunuyor:

200 MP Leica ana kamera, OIS

50 MP, 3,5x optik yakınlaştırmalı periskop telefoto, OIS

50 MP ultra geniş açılı kamera

İç ve dış ekranlarda ise görüntülü görüşme ve selfie çekimleri için 16 megapiksel ön kameralar bulunuyor.

6 BİN MAH BATARYA

Katlanabilir telefonların en önemli sorunlarından biri olan pil kapasitesi konusunda Xiaomi oldukça iddialı bir tercih yaptı.

18 Fold'da 6.000 mAh kapasiteli silikon-karbon batarya bulunuyor. Telefon 67W kablolu hızlı şarj ve 50W kablosuz hızlı şarj desteği sunuyor.

Cihaz Xiaomi'nin büyük ekranlı cihazlar için optimize edilen HyperOS 4 işletim sistemiyle geliyor. Yazılımda aynı anda birden fazla uygulamanın kullanılmasını kolaylaştıran çoklu görev özellikleri ve yapay zekâ destekli araçlar öne çıkıyor.

XIAOMI 18 FOLD FİYATI NE KADAR?

Xiaomi 18 Fold'un Çin'deki fiyatları şöyle açıklandı:

12 GB + 256 GB: 1.638 dolar

12 GB + 512 GB: 1.787 dolar

16 GB + 512 GB: 1.936 dolar

16 GB + 1 TB: 12.234 dolar

16 GB + 1 TB Seramik Limited Edition: 2.383 dolar

Seramik versiyonun yalnızca 1.500 adet üretileceği belirtiliyor. Telefon Çin'de ön siparişe açılırken satışların 10 Eylül'de başlaması planlanıyor. Xiaomi henüz modelin küresel pazarlarda satışa çıkıp çıkmayacağını açıklamadı.

KATLANABİLİR TELEFON PAZARINDA REKABET KIZIŞIYOR

Xiaomi'nin yeni modelinin tanıtımı, Çin'deki premium telefon pazarında rekabetin giderek yoğunlaştığı bir döneme denk geldi.

Reuters'ın aktardığı verilere göre Huawei, 2026'nın ikinci çeyreğinde Çin'deki katlanabilir telefon pazarının yüzde 68'ini elinde tutarken, Xiaomi genel akıllı telefon pazarında yüzde 12,4 paya sahip.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN