Teksas'da kiliseye saldırı: Çok sayıda ölü var, katil eski asker çıktı

Teksas'da kiliseye saldırı: Çok sayıda ölü var, katil eski asker çıktı

ABD'nin Teksas eyaleti San Antonio şehrinde, kiliseye giren eski asker, 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley Pazar ayini sırasında ibadet eden insanlara ateş açtı. Teksas Valisinin yaptığı açıklamaya göre 26 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi de yaralandı. Olay yerinden kaçan saldırganın cesedi bulundu. ABD yerel basınına göre saldırgan kendi ailesini de katletti. Saldırının ardından ABD Başkanı Trump Twitter'dan "Tanrı, Sutherland Springs'teki insanların yanında olsun" mesajını paylaştı. Katilin kullandığı Ruger AR-556 silahın fotoğrafını Facebook hesabından paylaştığı altına da "O kötü bir hayat kadını" notunu yazdığı ortaya çıktı.

ABD'nin Teksas eyaletinde kurşun geçirmez çelik yelek giyerek girdiği kilisede en az 26 insanı öldüren katil, eski bir Hava Kuvvetleri askeri çıktı. CNN International, Ordu sözcüsünün açıklamasını yayınını keserek duyurdu. 26 yaşındaki beyaz Amerikalı Devin Patrick Kelley, katliamı bir Ruger AR-556 silah kullanarak gerçekleştirdi. Kelley'nin söz konusu otomatik silahı geçen yıl satın aldığı açıklandı. Silahın fotoğrafını Facebook hesabından paylaşan saldırgan, "O kötü bir hayat kadını" notunu yazdı.

Yerel saat ile 11.30'da meydana gelen saldırıda, bölge sakinlerinin aktardığına göre, saldırgan silahını defalarca ateşledi ve yeniden doldurdu. Saldırının yaşandığı sırada kilisede yaklaşık 50 kişinin katıldığı bir dua seremonisi olduğu belirtildi.

17-11/05/1-1509913097.Jpeg

San Antonio'nun 30 kilometre doğusunda yer alan Sutherland Springs'te bulunan kilisenin bölgede kurulan ilk "vaftiz kilisesi" olduğu belirtiliyor. Kilisedeki yaralıların ambulans helikopterlerle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

17-11/05/5.Jpeg

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Tamamen siyah giyen eski asker, kilisenin dışında ateş açmaya başladı ve peşinden içeri girip pazar ayinine gelen cemaati taradı. Teksaslı yetkililer, 23 kişinin kilisede, iki kişinin kilise dışında, bir kişinin de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bilgisini verdi.

Saldırı sırasında üç kez silahını dolduran Kelley'nin katlettiği insanlar arasında çocuklar ve hamile kadınlar da var.

Silahını düşürdükten sonra kaçan saldırgan aracında ölü bulundu. Saldırı sırasında bir mahalle sakini tarafından takip edilen Kelley'nin intihar mı ettiği yoksa vurularak mı öldüğü henüz bilinmiyor.

17-11/05/1-1509911625.Jpeg 

TRUMP'TAM MESAJ

Asya turuna çıkan ABD Başkanı Donald Trump, sadırıya ilk tepkisini Twitter hesabından verdi.

Peşinden yaptığı açıklamada ise saldırganın akıl hastası olduğunu savundu. Trump'a göre, ülkeyi kan gölüne çeviren saldırıların silahlanma problemiyle ilgisi yok.

Saldırıyı 'şeytani bir davranış' olarak tanımlayan Trump, "Acımızı ve duygumuzu kelimelerle anlatamayız ve olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarının duygularını hayal dahi edemeyiz. Kalplerimiz kırıldı" dedi.

 

17-11/06/59ff994e0f25441d4c4741e1.jpg

26 yaşındaki saldırgan Devin Patrick Kelley 2009-2013 yıllarında arasında ABD Hava Kuvvetlerinde görev aldı. Ayrıca saldırganın İncil okulunda kısa sürelik öğretmenlik yaptığı ileri sürüldü. 

17-11/05/2.Jpeg

TEKSAS VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Teksas Valisi Greg Abbott, Sutherland Springs’te düzenlenen kilise saldırısında 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 24 kişinin yaralandığını açıkladı.

Texas Valisi Greg Abbott, düzenlenen basın toplantısında Sutherland Springs bölgesindeki kilisede Pazar ayini sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıda 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 24 kişinin yaralandığını açıkladı. Vali Abbot, ABD tarihinde düzenlenen kilise saldırılarının en büyüğü olduğunu belirterek, "Ölenler için uzun süre acı çekici bir yas tutacağız" dedi.

Teksas Şerifi Joe Tackitt, makamların herhangi birinin mağdur isimlerini bilmediklerini, ancak olay yerinde çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Teksas Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Freeman Martin, şüpheliyi 26 yaşların başında siyah beyaz giyinmiş balistik bir yelek giymiş genç bir beyaz erkek olduğunu söyledi. Martin, saldırganın kiliseye girmeden önce çevreye ateş açtığını dile getirdi.

Guadalupe kenti Şerif Ofisi sözcüsü Robert Murphy kısa süren bir kovalamacanın ardından saldırganın Guadalupe kentinde aracında ölü olarak bulunduğunu belirtti. Ancak polis tarafından öldürülüp öldürülmediği konusunda açıklamada bulunmadı. Yetkililer saldırganın ölümüne ilişkin bilgileri ilerleyen saatlerde açıklayacak.

TÜRKİYE: ÜZÜNTÜ DUYDUK

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Teksas eyaletindeki terör saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “ABD’nin Teksas eyaletinde bir kilisede meydana gelen saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybetmesinden ve birçok kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyduk. Saldırıyı şiddetle kınıyor, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Amerikan halkına başsağlığı diliyoruz” denildi.

ABD / DHA - AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN