Tele 1 kimin? | Süleyman Soylu'dan Tele1 muhabirine tepki

Tele 1 kimin? | Süleyman Soylu'dan Tele1 muhabirine tepki

Türkiye'den Yunanistan geçen mültecilerle ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "140 bin göçmen ayrıldı" bilgisini teyit edemediklerini belirten Tele 1 muhabirine tepki gösterdi. Tartışmanın sosyal medyada gündem olmasının ardından "Tele 1 kimin" sorusu merak edildi. Detaylar haberimizde...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tele1 muhabiri Namık Koçak arasında yaşanan diyalog, kamuoyunda gündem oldu. İnternette, "Tele 1 kimin" sorusu sorulurken, "Namık Koçak kimdir" de merak edildi.

TELE 1 KİMİN?

Tele1, 9 Ocak 2017 tarihinde yayın hayatına başladı. Genel yayın yönetmenliğini Merdan Yanardağ'ın yaptığı haber kanalı, RTÜK onayının gecikmesi nedeniyle 4 Şubat 2017'ye kadar 'Kültür Türk' logosuyla yayın yaptı.

Tele 1 kanalı, ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞ adına gazeteci Merdan Yanardağ'a aittir. Yönetim merkezi Sarıyer'de yer almaktadır.

"Türkiye'nin yolunu aydınlatacağız" sloganıyla yayın hayatını sürdüren Tele 1; Türksat uydu, D-Smart, Digiturk ve Youtube'dan izlenebilmketedir.

MERDAN YANARDAĞ KİMDİR?

1959 Sivas, Divriği doğumlu olan Merdan Yanardağ, 12 Eylül Darbesinden sonra tutuklanarak hapis yatmıştır. 1985 yılında Gazetecilik hayatına Günaydın Gazetesinde muhabir olması ile başlayan Merdan Yanardağ, Sabah, Güneş, Gündem, Aydınlık Gazetesinde ve Söz dergisinde çeşitli görevlerde bulunmuştur.

1996 yılında ÖDP'nin kurucuları arasında yer almış, bu partiden 2001 yılında ayrılmıştır. Sol gazetesinde de köşe yazarlığı yapan Merdan Yanardağ, halen Yurt gazetesinin Genel Yayın Yönetmenidir.

Merdan Yanardağ, 5 Ağustos 2013 yılında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış ve Muğla Ceza Evinde hapis yatmıştır.

SOYLU İLE TELE 1 MUHABİRİ ARASINDA GERGİNLİK

Türkiye-Yunanistan sınırında havadan incelemelerde bulunan Süleyman Soylu, Tele 1 programcısı Namık Koçak'ın "140 bin göçmen ayrıldı dediniz ama biz bunu teyit edemedik" sözlerine, "Kaç muhabiriniz var sizin. Bizim sınırda kaç karakolumuz var? Vilayet burada teyit edemiyor mu?" yanıtını verdi.

Koçak, Soylu'nun cevabına "Vilayete de sorduk ama bunu teyit edemedi" sorusunu yöneltince Soylu, "Siz kimi tarafındansınız?" diye karşılık verdi.

"İÇİŞLERİ BAKANI YALAN SÖYLÜYOR, ÖYLE Mİ?"

Bunun üzerine Koçak, "Türkiye'nin" yanıtını verdi. Soylu, ise "Hiç Türkiye'nin tarafında olduğunuz görünmüyor. Çünkü şu anda sizin yaptığınız Yunan ile Avrupa medyasının yalan ve çarpıtmasını burada ifade etmek. O zaman İçişleri Bakanı yalan söylüyor öyle mi?" dedi.

Soylu, daha sonra eline verilen cep telefonundan sınırdan geçtiğini ifade ettiği sığınmacı sayısını saydı. Bunun ardından Soylu muhabire, "Biz sığınmacıları yakalamıyoruz. Geçenleri sayıyoruz. 23 hudut karakolu ve 8 tane hudut bölüğümüz 6 kilometrelik aralarla kimin ne kadar geçtiğini bilmektedir" bilgisini verdi.

"HİZMETİN BAŞKA YERE, DEVLETE İTİMAT ET"

Süleyman Soylu bu sözlerinin ardından Koçak'a, "Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşısın ama hizmetin başka bir yere. Devletine itimat et" diye konuştu. Muhabir, "Biz vali yardımcısına sorduk. Teyit edemediler" deyince Soylu, "Yalan söylüyorsunuz" ifadesini kullanarak elindeki telefondan karakol mıntıkalarından geçen sığınmacıların sayılarını söyledi. Soylu, "Bunu size inandırabilmek size mümkün değil. Çünkü Yunan medyasının bir oyuncağı olarak burada bulunuyorsunuz" dedi. Bunun üzerine Koçak, "Ben kimsenin oyuncağı değilim" deyince Soylu tartışmayı, "Belli" diyerek noktaladı.

NAMIK KOÇAK KİMDİR?

1954 Yılında Eskişehir'de doğdu, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'nü bitirdi.

Gazeteciliğe 1975 Yılında Abdi İpekçi yönetimindeki Milliyet Gazetesi'nde başladı, 1982 Yılında Güneri Cıvaoğlu'nun kurduğu Güneş Gazetesi’ne, 1986 Yılında da Hürriyet Gazetesi’ne geçti. 1990 Yılında kurulan Star-1 Televizyonu haber ekibi içinde yer aldı. 1993 Yılında Arena Program ekibine katıldı.

1996 Yılında Ece TV Program Yapım LTD. Şirketi'ni kurdu; Güneri Cıvaoğlu ile 'Durum', Yalçın Doğan'la 'Güncel', Uğur Cebeci ile 'Kokpit', Kanal D için 'Yaşamın İçinden' programlarını yaptı. 2002-2003 yıllarında THY için Türkçe ve İngilizce hazırladığı 'Uçuş Keyfi' adlı Türkiye konulu 12 Bölüm belgesel tüm dış hat uçuşlarında kullanıldı.

Sky Türk ve Kanal Türk televizyon kanallarının kuruluşlarında görev aldı, halen Tele 1 programcısı ve Program Müdürlüğü görevini yapmaktadır. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Bülent Dikmener haber ödüllerini kazanan Namık Koçak Nurcan Koçak’la evlidir ve Aslı Ece adında bir kızı vardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN