Temsilciler Meclisi üyelerinden Trump'a mektup: Erdoğan davetini geri çek

Temsilciler Meclisi üyelerinden Trump'a mektup: Erdoğan davetini geri çek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump'ın görüşmesine saatler kala dikkat çeken bir mektup daha ortaya çıktı. 2'si Cumhuriyetçi, 15'i Demokrat 17 Temsilciler Meclisi üyesi, Trump'a hitaben bir mektup yazarak Erdoğan'ın Washington ziyaretine karşı çıktıklarını ifade etti. Mektupta Trump'a "Mevcut koşullar göz önünde bulundurulduğunda, Erdoğan'ın ABD'yi ziyaret etmesi son derece uygunsuz bir gelişmedir. Bu davet geri çekilmeli" çağrısı yapıldı.

ABD Temsilciler Meclisi'nin Demokrat ve Cumhuriyetçi üyeleri, ABD Başkanı Donald Trump'a hitaben mektup yazdı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington ziyaretine karşı çıktıklarını ifade etti.

BBC Türkçe'nin haberine göre 2'si Cumhuriyetçi, 15'i Demokrat 17 Temsilciler Meclisi üyesinin imzaladığı mektupta Trump'a "Mevcut koşullar göz önünde bulundurulduğunda, Erdoğan'ın ABD'yi ziyaret etmesi son derece uygunsuz bir gelişmedir. Bu davet geri çekilmeli" çağrısı yapıldı.

"FELAKET NİTELİĞİNDE SONUÇLAR..."

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Demokrat Eliot Engel'in öncülük ettiği mektupta; Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik olarak düzenlediği askeri harekatın ABD ulusal güvenliği açısından 'felaket niteliğinde sonuçlar' doğurduğu ve NATO içerisinde derin çatlakların oluşmasına neden olduğu ifade edildi.

19-11/12/omarErdoğan'ın Washington ziyaretine karşı çıkan Temsilciler Meclisi üyeleri arasında Ilhan Omar da var. ABD Kongresi'nin ilk başörtülü Müslüman üyesi Omar aynı zamanda Trump'ın politikalarını sert sözlerle eleştiren isimlerden biriydi.

Engel, Ekim ayının sonunda Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen ve Türkiye'ye yönelik yaptırımların devreye sokulmasını öngören yasa tasarısını hazırlayan Kongre üyeleri arasında yer almıştı. Söz konusu tasarıda Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'deki kişi ve kurumlara yönelik bir dizi yaptırımın devreye sokulması öngörülmüştü. 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN