Terör örgütü Eş Şebab'ı protesto eden Somalilerden Erdoğan'a teşekkür

Terör örgütü Eş Şebab'ı protesto eden Somalilerden Erdoğan'a teşekkür

Geçtiğimiz hafta Somali'nin başkenti Mogadişu'da korkunç bir saldırı meydana gelmiş, aralarında iki Türk vatandaşının da olduğu 90 kişi yaşamını yitirmiş, 50 kişi de yaralanmıştı.

Saldırının ardından Eş Şebab bir açıklama yaparak saldırının Türk vatandaşlarına yönelik olduğunu duyurmuş ve hayatını kaybedenlerden özür dilemişti.

ERDOĞAN FOTOĞRAFLARIYLA YÜRÜDÜLER

Korkunç saldırının ardından bugün Somalililer terör örgütü Eş Şebab'ı lanetlemek için bir gösteri düzenledi. Ellerinde terör karşıtı pankartlar taşıyan göstericiler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının olduğu pankartlarla yürüdü.

20-01/02/protest-reuters.jpg

"TEŞEKKÜRLER BAŞKAN"

Üzerinde Somali dilinde, "Teşekkürler Başkan" ifadesinin yazdığı pankartlarla yürüyen Somali vatandaşlarından biri Reuters'a konuştu. Hassan, Türkiye'nin kurduğu Erdoğan Hastanesi'nde tedavi edilen çocuğu için minnettar olduğunu söylerken hiçbir para ödemediği için de mutlu olduğunu söyledi.

TÜRKİYE YARDIMA KOŞAN İLK ÜLKELERDEN BİRİYDİ

Yaşanan saldırı sonrasında bölgeye müdahale ederek yaralılara yardım eden ülkelerin başında gelen Türkiye bugün düzenlenen gösterinin en dikkat çekici figürüydü.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN