Terör örgütü YPG/PKK Resulayn'da sivillere saldırdı: 17 ölü, 20 yaralı

Terör örgütü YPG/PKK Resulayn'da sivillere saldırdı: 17 ölü, 20 yaralı

ABD ve Rusya’nın çekilme garantisi verdiği ve ortaklıklarını sürdürdüğü terör örgütü YPG/PKK yine sivilleri hedef aldı. Teröristler, Ceylanpınar ilçesinin karışışında bulunan ve Barış Pınarı Harekatı ile teröristlerden temizlenen Suriye'nin Resulayn kentinde bombalı araçla sivillere saldırdı. Saldırıda 17 kişi öldü 20’den fazla kişi de yaraladı. Kasım ayında Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatı ve Barış Pınarı Harekatı bölgelerinde gerçekleştirilen bombalı saldırılarda 65 sivil öldü, 146 sivil de yaralandı.

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenen Suriye'nin Rasulayn ilçe merkezinde, terör örgütü PKK/YPG tarafından bomba yüklü araç infilak ettirildi. Saldırıda savaş alanına dönen bölgede 17 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

Saldırı sonrası bölgeye Türkiye'den çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralıların bir kısmı ise sivil halk tarafından sınır kapısına getirilerek burada bekleyen ambulanslara teslim edildi.

19-11/26/resulaynda-bomba-yuklu-arac-patladi-4-olu-20-yarali-yeniden_2806_dhaphoto2

Durumu ağır olan yaralılar Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Saldırının ardından hem sınır hattında hem de Resulayn ilçe merkezindeki güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.

KASIM AYINDA 65 ÖLÜ 146 YARALI

Kasım ayında Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatı ve Barış Pınarı Harekatı alanlarında gerçekleştirilen bombalı saldırılar:

26/ Kasım - Resulayn:17 ölü -20 yaralı

26 Kasım - Afrin: 5 yaralı

25 Kasım - Azez: 2 ölü -3 yaralı

23 Kasım- Tel Abyad:3 ölü-20 yaralı

19 Kasım - Tel Abyad: 3 ölü -8 yaralı

16 Kasım - Bab 19 ölü -50 yaralı

8 Kasım - Tel Abyad:8 ölü -20 yaralı

2 Kasım - Tel Abyad: 13 ölü -20 yaralı

25 Kasım gecesi meçhul uçaklarla Bab/Cerablus kırsalında hava saldırıları: 25 ölü

ŞANLIURFA/DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN