Terör propagandası yapan 12 kişiye yakalama kararı

Terör propagandası yapan 12 kişiye yakalama kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik sosyal medyada terör propagandası yapan 12 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

Türkiye sınırları ve bölgede güvenliği sağlamak amacıyla, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ üyesi teröristleri etkisiz hale getirmek üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'nce başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın ardından, sosyal medya hesaplarından terör propagandası yapan 12 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

YERLERİ BELLİ OLDU

Harekatın başlatıldığı 20 Ocak'tan itibaren sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan şüphelilerden birinin Ankara'nın Bala ilçesinde, diğer şüphelilerin ise Ankara'da olduğu öğrenildi.

Şüphelilerin, Türk Ceza Kanunu'nun 125/3-a, 216/1, 299 ve 301. maddeleri ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2. maddesinde tanımlanan "kamu görevlisine hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik, "Cumhurbaşkanı'na hakaret", "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama" ve "terör örgütü propagandası yapma" suçlarının unsurlarını oluşturan paylaşımlarda bulundukları kaydedildi.

Bu kişiler hakkında resen soruşturma başlatıldığı ve suç teşkil eden eylemlere ilişkin araştırmaların sürdüğü belirtildi.

Şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN