Terör zanlısının intiharı Almanya'yı iyice karıştırdı

Terör zanlısının intiharı Almanya'yı iyice karıştırdı

Suriyeli terör zanlısı Caber El Bekir’in Leipzig’deki hücresinde intihar etmesinin yankıları sürüyor. Saksonya Eyalet Başbakanı olayda hataları olduğunu kabul etti.

Saksonya Eyalet Başbakanı Stanislaw Tillich terör zanlısı El Bekir olayında  hataları olduğunu teslim etti. "Suriyeli zanlının intihar etmesi mutlaka önlenmeliydi”, diyen Tillich olayın tarafsız bir kurul tarafından aydınlatılmasına katkıda bulunmaya hazır olduğunu ve araştırma sonucuna göre yasa ve kurallarda değişiklik yapılmasının gerekebileceğini söyledi. 

Suriyeli terör zanlısı Caber El Bekir’in Leipzig'deki hücresinde intihar etmesi, Saksonya eyalet resmi makamlarının eleştirilmesine neden oldu. Olayın eyalet meclisi özel komisyonu ya da tarafsız bir komisyon tarafından araştırılması talep ediliyor. Deutsche Welle'nin haberine göre, Yeşiller Partisi Federal Milletvekili Renate Künast intihar olayının en ince ayrıntısına kadar ve tarafsız bir şekilde aydınlatılması gerektiğini söyledi. Künast terör zanlısının gözaltındayken canına kıyabilmesinin ‘skandal' olduğunu belirtti.

Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Johannes Fechner bir radyoya verdiği demeçte Saksonya resmi makamlarının El Bekir olayındaki zincirleme hatalarından dolayı özür dilemediklerini belirtti ve Saksonya eyalet parlamentosunun soruşturma komisyonu kurarak bütün merak edilen hususlara açıklık getirmesini istedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN