Teröre karşı tek yüreğiz

Teröre karşı tek yüreğiz

İstanbul’da gerçekleşen hain terör saldırısına iş dünyasından lanet yağdı. Terörün, huzur ve istikrarı hedef aldığını belirten sivil toplum kuruluşları, “Devletimizin bu acılara sebep olanlara hesap soracağına inancımız tam. Milli birlikle saldırılara karşı durduğumuz sürece terör, asla hedefine ulaşamayacaktır” mesajını verdi.

EKONOMİ SERVİSİ

Türkiye’yi yasa boğan İstanbul’daki hain terör saldırısına siyaset ve iş dünyasından lanet yağdı. Türkiye’nin dört bir yanındaki sanayi kuruluşları, meslek odaları, ihracatçılar ve birlikler terörün, demokrasi, hukuk, barış ve özgürlük ortamını hedef aldığına işaret etti. İş dünyası temsilcileri, “Devletimizin bu acılara sebep olanlardan hesap soracağına inancımız tamdır. Bu hain saldırılara karşı milli birlik içinde karşı durduğumuz sürece terör asla hedefine ulaşamayacaktır. Terör, birlikte aydınlık yarınlara yürüme kararlılığımızı değiştiremeyecektir” mesajını verdi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise terörle mücadelenin süreceğini belirterek, şunları söyledi: “İstikrarı bozarak insanımızın canına, malına kastedenlere en büyük cevabı, polisimize, insanımıza, ekonomimize ve vatanımıza sahip çıkarak vereceğiz. Devletimizin metaneti ve milletimizin birliği ile bu hain saldırılara meydanı bırakmayacağız. Topyekun mücadelemiz tüm terör örgütlerinin kökü kazınana kadar devam edecektir. Terör nereden gelirse gelsin biz 2023 hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerlemeye, büyümeye devam edecek, demokrasimizi geliştirecek ve hukukumuzu güçlendireceğiz.  Herkes bilmelidir ki bizi yolumuzdan kimse alıkoyamayacaktır.”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar da teröre lanet ederek, “Ülkemizin prangalarını her söküp attığı anda devreye giren alçak sürülerine cevabı, bu millet kardeşliğine daha da sarılarak verecektir. Birlik, beraberlik ve huzurumuza göz dikenlerin sonları elbet yakındır, terör odakları milletimizi asla korkutamayacak, sindiremeyecek” dedi.

16-12/12/12kr04rifat.jpg

KARARLI ADIMLAR DEĞIŞMEZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, terörden medet umanları lanetledi. Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “Devletimizin bu acılara sebep olanlardan hesap soracağına inancımız tamdır. Terör, bizden canlar alabilir ama asla birlik ve beraberliğimizi, birlikte aydınlık yarınlara yürüme kararlılığımızı değiştiremeyecektir. Türkiye, bu topraklarda kader birliği yapmış, ortak geçmişe sahip, ortak bir geleceğe umutla bakan, kardeşliğe inanmış insanların gururla taşıdığı kimliktir, vatandır. Bu gerçek, terörü araç edinen katillerin yüzüne tarihin en sert şamarı olacak çarpacaktır.”

16-12/12/12kr04yased.jpg

TÜRKİYE ÜSTESİNDEN GELİR

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, Beşiktaş’ta gerçekleşen terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını açıkladı. Erdem, şunları söyledi: “Teröre karşı her zaman birlik, beraberlik ve sağduyu içinde ortak hareket etmek büyük önem taşımaktadır. Ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan terörün sona ermesini ümit ediyoruz. Türkiye’nin birlik ve beraberlikle, terörün üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahip olduğuna inanıyoruz. Saldırılarda şehit olan Emniyet mensuplarımıza ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

16-12/12/12kr04nailolpak-1481508473.jpg

MİLLETİMİZ İÇİNE SİNDİRMEZ

Müstakil Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, Türkiye’yi hedef alan bu menfur saldırıyı lanetlediklerini belirterek, şunları söyledi: “Millet olarak, iş adamıyla, sanatçısıyla, sporcusuyla, esnafıyla, siyasetçisiyle, işçisiyle, öğrencisiyle hep birlikte polisimizin destekçisiyiz. Bizim huzurumuz, güvenliğimiz ve geleceğimiz için canını feda etmekten kaçınmayan polisimizin her zaman yanındayız. Sokağımızda, mahallemizde, iş yerimizde, trafikte görev yapan onurlu polis teşkilatımızın yanındayız. Bu saldırılar ne polis teşkilatımızı ne de milletimizi sindiremeyecektir.”

16-12/12/12kr04tusiad.jpg

BİRLİKLE KARŞI DURALIM

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), terör saldırısına ilişkin şu açıklamada bulundu: “İstanbul’da gerçekleşen terör saldırısı, ülkemizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Bu insanlık suçu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz. Saldırıda yaralananların acil şifaya kavuşmasını umuyoruz. Ülkemizin demokrasi, hukuk, barış ve özgürlük ortamını hedef alan bu hain saldırılara karşı milli birlik içinde karşı durduğumuz sürece terör asla hedefine ulaşamayacaktır” açıklaması yaptı.

16-12/12/12kr04omercihadvardan-1481508450.jpg

KARDEŞLİĞİ ASLA BOZAMAZ

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, “Bu saldırının geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi. Vardan, şu mesajı verdi: “Ülkemizin ve milletimizin huzurunu bozmaya yönelik tüm insanlık dışı saldırılar gibi bu saldırının da huzur, barış ve kardeşliğimizi bozmasına, geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla izin vermeyeceğiz. Zor günlerde birbirine kenetlenmeyi ve yardımlaşmayı çok iyi bilen vatandaşlarımızın bu menfur saldırının ardından da tek yürek olarak, insanlığın düşmanlarına geçit vermeyeceklerine inanıyorum.”

16-12/12/12kr04tim.jpg

AZİMLE YOLUMUZA DEVAM

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, menfur saldırının matemi içinde olduklarını belirterek, şu açıklamada bulundu: “Bizler bu büyük milletin evlatları olarak ülkemizin hedefleri doğrultusunda daha büyük bir azimle gayretlerimize devam edeceğiz. Gerçekleştirilen terörist eylemler hiçbir zaman azmimizi, birlik ve beraberliğimizi perçinlemekten, milletimizin ideallerine giden yolda mukavvemetini arttırmaktan öteye gidemeyecektir. İhracat ailesi adına saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

TÜM TÜRKİYE’DE TERÖRE LANET YAĞDI

İstanbul’daki hain terör saldırısına karşı tüm yurtta tepki yürüyüşleri düzenlendi. Eminönü’nde, İstanbul Ticaret Odası önünde toplanan yüzbinlerce kişi, saldırıların gerçekleştiği Beşiktaş’a kadar yürüdü. İstanbul’un yanı sıra Trabzon, Mardin ve çeşitli illerde de terör, Türk bayraklarıyla protesto edildi. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de de Türkiye’ye destek yürüyüşü yapıldı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN